MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efe Rakı'dan flaş karar! Taşınıyor mu?
Ekonomi
3 Haziran 2019 Pazartesi 12:17

Efe Rakı'dan flaş karar! Taşınıyor mu?

2002 yılında Türkiye’nin ilk özel sektör rakısı olan Efe Rakı’nın üreticisi konumunda bulunan Elda İçecek ve Gıda Tic. A.Ş’nin merkezi İzmir’den İstanbul’a taşındı.

İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş öncülüğünde bir grup işadamı tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk özel sektör rakısını üreten Elda İçecek ve Gıda Tic. A.Ş.’nin merkezi İstanbul’a taşındı.

Toprakla Gelen internet sitesinde yer alan habere göre; 1997 yılında elektrik dağıtım ihalesine girmek için dönemin İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş öncülüğünde 100 işadamının ortaklığında kurulan,  2002’de içki sektöründeki tekelin kalkması ile faaliyet kolunu değiştirerek Türkiye’nin ilk özel sektör rakısını üreten firmasının temellerini oluşturan İzmirli Elda İçecek ve Gıda Tic. A.Ş., İstanbul şirketi oldu. Alınan yönetim kurulu kararı uyarınca şirketin Akdeniz Caddesi Konak/ İzmir olan adresi ticaret sicil kayıtlarından silinirken şirketin yeni adresi Maslak Sarıyer/ İstanbul oldu.

Elda İçecek ve Gıda Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı uzun yıllar sürdüren Ekrem Demirtaş,  2007’de Genel Müdürlük ve CEO’luk görevine oğlu Egemen Demirtaş’ı getirmişti. Aradan geçen zamanda vergi ve prim borçları nedeniyle Maliye Bakanlığı Menderes Vergi Dairesi şirkete el koymuştu. Ekrem Demirtaş, Elda İçecek ve Gıda Tic. A.Ş.’deki hisselerini satmış ve şirketin ortaklık yapısında büyük değişimler yaşanmıştı.

Efe Rakı’nın üretimini yapan şirketin yönetim kurulu başkanlığını halen Egemen Demirtaş yürütüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 3 Haziran 2019 Pazartesi 23:03
hatalı bir karar . her nekadar üretim yerinin değiştigine dair bir haber olmasa da yönetim yerinin değişmesini de lojistik açıdan düşünüyorlar. ancak istanbuldaki yogun nüfus ve trafigi düşenecek olursak lojistik açısından da çok yanlış bir karar oldugu açıktır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz