MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efes Antik Kanal Projesi’nde önemli adım: Mahmuz yapıları başladı
Güncel
18 Kasım 2019 Pazartesi 17:35

Efes Antik Kanal Projesi’nde önemli adım: Mahmuz yapıları başladı

Hükümetin İzmir’e yönelik 35 projesinden birisi olan Selçuk Efes Antik Kanal Projesi’nin önemli bir bölümü olan kanal çıkış yapıları için ÇED süreci başlatıldı.  17 milyon TL’ye mal olacak çalışmanın yapılacak işte sadece bir etap olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “İzmir’e verilen sözleri tutuyoruz. Efes Antik Kanalı hayata geçtiğinde bölgenin kaderi değişecek” dedi.

EGEDESONSÖZ- Hükümetin İzmir’e yönelik hayata geçireceği 35 proje arasında yer alan Selçuk’taki Efes Antik Kanal Projesi’nin çalışmaları sürüyor.  Açıklandığında yaklaşık 300 milyon TL bedel biçilen projede bir yandan DSİ diğer yandan Ulaştırma Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, projenin hayata geçeceği  Küçük Menderes Nehri’nin denize çıkış bölgesi olan Pamucak’ta çıkış yapıları yani mahmuz inşaatı için ÇED süreci başlattı. Yaklaşık 17 milyon TL’ye mal olacak proje 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın DSİ aracılığıyla dip tarama çalışması yaptığı alanda sürat tekneleri ve normal tekneler için bir çekek yeri çalışması da devam ediyor.  Tarama faaliyetinin yapıldığı alanın yeniden dalgalarla dolmaması için yapılacak Kuzey ve Güney yöndeki mahmuzlar kısa süre içinde tamamlanacak.

Efes Antik Kanal Projesi’nin temel aşamaları olan dip tarama, nehir ağzı temizliği, tekne ve yat bağlama yeri gibi konuların hızlıca ilerlediğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Bu proje İzmir’deki 35 projeden birisiydi.  Bakanlıkların zaten kendi alanlarında yaptığı çalışmalar sürüyordu. Selçuk ve bölgenin kaderini değiştirecek bu proje hayata geçtiğinde çok şey değişecek. Tarihi kanal projesiyle Efes Antik Kenti deniz ile buluşacak” dedi.  Milletvekili Kaya, AK Parti’nin İzmir’e verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini de belirtirken birçok projenin de hayata geçtiğini söyledi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İzmirli
 18 Kasım 2019 Pazartesi 23:24
İzmir'e 1 km bile metro yapılmadı. İzmir'deki okullar ve hastaneler de Türkiye'nin en eskileri.
 şaka gibi
 18 Kasım 2019 Pazartesi 20:36
İzmir'in en büyük sorunlarından biri de burasıydı. Yat-tekne bağlama yeri konularında da ilerleme kaydedilmesi güzel bir gelişme.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz