MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Koop Başkanı Aslan'dan İzmir'de dönüşüm için 'acil' çağrı!
İnşaat/Emlak
24 Ekim 2017 Salı 11:35

Ege Koop Başkanı Aslan'dan İzmir'de dönüşüm için 'acil' çağrı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşümün İzmir'in kangreni haline geldiğini belirterek, acil aksiyon çağrısı yaptı. Aslan “tek çözüm başbakan Binali Yıldırım'ın, kentsel dönüşüme 'izmir acil eylem planı' olarak öncelik vermesi” dedi.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Bakanlar Kurulu'nun İzmir'de 47 bin sağlıksız binayı kentsel dönüşüm kapsamına aldığını, TUİK raporuna göre de 313 bin binanın kentsel yenilemeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Sayıştay'ın da İzmir'de kaçak bina oranın yüzde 65'e ulaştığına dikkat çektiğini, bina yaş ortalamasının da 25 yılın üzerinde olduğunu ifade eden Aslan, tüm bunların kentsel dönüşümün neden “acil” yapılması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Bu kapsamda Çevre Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda 920 hektar, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 305 hektar alanın kentsel dönüşüme hemen başlanabilecek “yasal statüde” olduğunu belirten Aslan, ancak hala bir adım atılmamasının İzmir'in geleceğini tehdit ettiğine dikkat çekti. Aslan, “İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla kentsel dönüşümde ertelenen umutlarımızın tersine döneceği bir döneme girdi. İzmir, yenilenme adına Başbakan Yıldırım’dan çok şey bekliyor” dedi.

ACİL DÖNÜŞÜM ŞART
Başbakan Binali Yıldırım'ın, “Üretim, yatırım ve hizmet adamı” olarak tanındığını, 2014 yerel seçimleri ile 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde İzmir'i karış karış gezdiğini hatırlatan Aslan şöyle devam etti:
“Başbakan Yıldırım İzmir’in ve bölgenin en öncelikli sorunlarını neler olduğunu çok iyi etüt etti, çözümler önerdi. Bu sorunlar arasında kentsel dönüşüm de olduğunu defalarca vurgulamıştı. Bu vurgu, İzmir'in planlı ve yenilenen geleceğinin umududur. İzmir’in kangren haline dönüşen kentsel dönüşüm sorununa teknik olarak da hakim. İzmir’de ada ve parsel bazında başlatılamadığı için bir türlü çözüm rotasına oturamayan kentsel dönüşüm açmazının çözümü, soruna hakim ve İzmir’in seçtiği bir Başbakan ile mümkün olacaktır. İzmir açısından bu dönemin çok iyi değerlendirilmesi ve kent adına acil bir şekilde dönüşüm adımı atılması gerekiyor”

TAHTEREVALLİ YARIŞIYLA BU İŞ OLMAZ
Lloyd’s Şehir Riski Endeksi’nin 2015-2025 raporunun İzmir açısından alarm derecesinin yüksekliğini tescil ettiğini, ekonomik kırılganlık açısından dünyanın en riskli 42'inci, Türkiye’nin en riskli ikinci kenti olarak yine İzmir'in işaret edildiğini söyleyen Aslan, “Merkezi ve yerel yönetim, bu süreci siyaseten bir tahterevalli yarışı değil, İzmir adına bir hizmet yarışı gördüğü sürece, kentsel dönüşüme hemen başlanabilmesi için hiçbir engel kalmaz. El birliğiyle bu kentin adına yakışır bir sağlıklı ve planlı gelecek kurmak için güç birliği, hükümetimizin İzmirli Başbakan Yıldırım'ın kent adına acil eylem planlarından en önceliklisi olmalıdır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 25 Ekim 2017 Çarşamba 08:36
Bülent Işık kim? Egekent'e ziyarete bekleriz kendilerini. Hayatında hiç bu kadar düzgün yapılaşma, altyapı, çevre düzenlemesi, ferah ortam görmüşmü acaba? nerede oturur bu zat?
 
 25 Ekim 2017 Çarşamba 08:35
Egekent semtine kentsel dönüşüm yapılmalı diyen zat nerede oturuyormuş acaba? İzmirin ikinci hatay semti denilen Egekent, kuzeyin modern yapılaşmasıyla göz dolduran semt. Esas hatay semti komple kentsel dönüşüm ilan edilmeli. Hatayın hali nedir Allahaşkına? Egekent'e bir an önce metro projesi inşa edilip modern yapılaşma desteklenmeli.
 
 25 Ekim 2017 Çarşamba 08:33
Bülent Işık beyefendi acaba hayatında ilk yaptığı Egekent'i görmüşmü? İzmirin ikinci hatay semti Egekent'in kuzeyin çehresini değiştirip modern yapılaşmaya kattığı değeri görmeden konuşursunuz. Bu zatın kendisinin nerede oturduğunu çok merak ediyorum.
 sezarın hakkı sezara
 24 Ekim 2017 Salı 18:13
Hüseyin aslan İzmir de Folkart gibi bir firma varken ve istanbullu diğer büyük inşaat şirketleri de girmişken. Ege kop a dönüşüm işinin verileceğini sanıyor. Eğer devlet izmirde dönüşüm işine girerse ihaleyi vereceği ilk firma cengiz inşaat olur. ege kop a bu saatten sonra belediye bilhe ihale vermez. keza uzundere dönüşüm işine kim aldı ? folkart !
 Bülent ışık
 24 Ekim 2017 Salı 15:29
Ege koop şimdiye kadar nerede kentsel dönüşüm yapmış.? Boş araziye herkes bina yapar.Kentsel dönüşüme Huseyin Aslan'in ilk yaptığı ege kent'ten başlamak lazım.
 muhalif
 24 Ekim 2017 Salı 12:22
hüseyin arslan ın sözlerini ticari kaygıları çerçevesinde değerlendiriyorum, iş ve para çerçevesinde...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz