MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege-Koop'tan Başkan Kocaoğlu'na dönüşüm desteği: Biz de varız!
İnşaat/Emlak
11 Aralık 2017 Pazartesi 10:48

Ege-Koop'tan Başkan Kocaoğlu'na dönüşüm desteği: Biz de varız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun açıkladığı kentsel dönüşüm projesine Ege-Koop'tan tam destek geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat sektörünün önde gelen isimlerine, 21 Aralık'ta yapım ihalesine çıkılacak Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap ile Meclis'ten ihale yetkisi alınan Örnekköy kentsel dönüşüm projelerini tanıtmış ve Başkan Kocaoğlu, İzmirli müteahhitlere " Biz vatandaşlarımıza uzlaşarak, kentimizin dokusuna uygun bir model oluşturduk. Siz de birleşerek ihalelere girin, hem riski hem de kazancı paylaşın” çağrısı yapmıştı. Toplantıda söz alan Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan ise “Ege-Koop 33 yıldır İzmir’in en zor bölgelerinde 5 milyon m2 yüzölçümünde en zor projeleri tüm alt yapısı (su, kanal, elektrik, telefon vs) imalatları ile birlikte 150 bin kişinin barındığı İzmir’in 12 ilçesinde birbirinden farklı yeni kent parçalarını anahtar teslimi tamamlayan Türkiye’de eşi benzeri olmayan kooperatif örgütlenmesidir. Bünyemize 33 yıldır 200’ün üzerinde meslek gurubundan oluşan kooperatiflerle bu projeleri kendi yarattığımız kaynaklarla tamamladık.  yanıtı vermişti.?

İHALE ŞARTNAMESİ YENİDEN DÜZENLENSİN?
İzmir’li müteahhitler Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu imkandan yararlanmak istiyorsa biz her zaman işbirliğine ve güç birliğine hazırız diyen Aslan, belediyenin benimsediği dönüşüm modeline tam desteğini yinelerken, önemli bir konuya da dikkat çekti. Büyükşehirin kentsel dönüşüm modelinin Ege-Koop'un yıllardır önerdiği "uzlaşmalı dönüşüm modeli" ile aynı olduğunu vurgulayan Aslan, ancak ihale şartnamesinde kooperatiflerin katılımı noktasında kısıtlayıcı hükümler bulunduğunu dile getirdi. Aslan, ihale şartnamesinin, özellikle teminat mektubu gibi kısımlarının kooperatifler için yeniden düzenlenmesini istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege-Koop'un resmi kurucusu olduğunun altını çizen Aslan, “Çünkü Ege-Koop inşaat şirketi değildir. Tıpkı herhangi bir bölgede kat karşılığı anlaşılıyor gibi biz de Büyükşehir Belediyesine kat karşılığı Belediye’nin istediği projede sonuna kadar varız. Bunun olması için ihale şartnamesi kooperatiflere yönelik olarak da düzenlenmeli” dedi. ?

KOCAOĞLU SAMİMİ, FIRSAT İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Başkan Kocaoğlu'nun kentsel dönüşüm konusunda çok samimi olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanların değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Aslan, "İzmir’de kat karşılığı oranları çok yüksek, boş arsa sınırlı. Torbalı’da yüzde 50, Harmandalı’da yüzde 50-55, Menemen’de yüzde 50, oysa; Büyükşehirin sunduğu yerler  İzmir’in merkezinde deniz manzaralı, fuar alanı bölgesinde yüzde 48-50 kat karşılığı tek muhatap Büyükşehir Belediyesi. Projeleri hazır. Kuralar çekilmiş. Tapular Büyükşehir Belediyesinde. Alt yapı desteği var. İzmirli müteahhitler halen niye mesafeli" dedi.

ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ
Kentsel Dönüşüm bazı müteahhitlerin yık-yap, yap-sat ve çantacıların rantı haline dönüştü diyen Aslan, Ege- Koop olarak bu projeye ellerini değil gövdelerini koymaya hazır olduklarını belirtirken, cesur müteahhitler aradığını söyledi. Müteahhitlere, "Bu fırsat iyi değerlendirilmeli. Gelin güçbirliği yapalım. İhaleye birlikte girelim. Modern kentsel dönüşümün destanını yazalım" çağrısı yapan Aslan, "Sonra, İzmir dışındaki firmalar gelip işi alınca 'dönüşümü neden İzmirli firmalar yapmıyor' diye kimse feryat etmesin" diye konuştu.?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz