MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Mahallesi’nde 4’üncü ihaleye doğru… Nasır’dan Büyükşehir’e öneri!
İnşaat/Emlak
13 Eylül 2017 Çarşamba 10:44

Ege Mahallesi’nde 4’üncü ihaleye doğru… Nasır’dan Büyükşehir’e öneri!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Ege Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesine 3’üncü kez talip çıkmaması üzerine Müteahhitler Federasyonu Başkanı Nasır, “Müteahhitlere para kazanabilecekleri oranda teklifler verilmesi çok daha uygun olur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’ta bulunan Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanda yapmak istediği kentsel dönüşüm için yeniden ihale kararı alındı.

Yoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı bölgede gerçekleşecek projeye 3’üncü seferde de talip çıkmaması sonrasında bir kez daha yapım ihalesine gidilme yolu seçildi.

1’inci Etap kentsel dönüşüm çalışması için bölgede yaşayan vatandaşlarla yüzde 100 uzlaşı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere’de gerçekleşen yerinde dönüşüme benzer bir sorunla karşı karşıya kaldı.

NASIR’DAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖNERİ
Projeye talip çıkmaması süreçte tıkanıklık yaratırken Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nasır İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne öneride bulundu ve “İhale şartlarının müteahhitler için kar edilebilir bir oranda olması lazım. Bir yatırım yapılacak. Orada müteahhitlere para kazanabilecekleri oranda teklifler verilmesi çok daha uygun olur. O zaman rekabet oluşturur” dedi.

ORANLARIN KAR EDİLEBİLİR NİTELİKTE OLMASI ÇOK ÖNEMLİ
Projenin gerçekleşeceği bölgenin stratejik önemi hakkında konuşan Nasır, “Bölge aslında geleceğe yönelik uygun bir bölge… Ama tabi kısa vadede müteahhit yaptığı yatırımı satmaya yönelik hareket eder. Onun da etkisi vardır. Ama oradaki oranların kar edilebilir nitelikte olması çok önemli. Başlıca etken budur. Orada bir düzenlemeye gidilebilir. Uzundere’de de rakamlar yüksekti, bir şekilde sorun çözüldü” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 13 Eylül 2017 Çarşamba 18:53
3 yetmez 33 ihale yapın :)
 
 13 Eylül 2017 Çarşamba 18:19
rant olmazsa yüklenici işi babasının hayrına mı yapacak ?
 çömez
 13 Eylül 2017 Çarşamba 17:18
Diyor ki rant yarat ve ver bize! Bu gidişle Kocaoğlu'na şirket kurduracaklar :) Hani şu İstanbul'da belediyenin kurduğu şirket gibi!
 
 13 Eylül 2017 Çarşamba 13:04
aynı şartlarda sürekli ihale yapmak neyin kafası ?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz