MENÜ
İzmir 20°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege Üniversitesi derece yapan öğrencilerin tercihi!
Ege
6 Eylül 2017 Çarşamba 09:39

Ege Üniversitesi derece yapan öğrencilerin tercihi!

Ege Üniversitesinin, gerek akademisyenler gerekse öğrenciler için gerçek bir çekim merkezi olduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, üniversitenin başarılarının hiçbirinin tesadüf olmadığını söyledi.

Türkiye’nin dördüncü, Ege Bölgesinin ilk üniversitesi Ege Üniversitesi, “Dünyanın en iyi 2000 üniversitesi” sıralamasında yer alan Türk üniversiteleri arasında da 5’inci sırada bulunuyor. LYS sonuçlarına göre tüm puan türlerinde ilk 1000’de yer alan pek çok öğrencinin tercihi olan Ege Üniversitesinin, gerek akademisyenler gerekse öğrenciler için gerçek bir çekim merkezi olduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, bu başarıların hiçbirinin tesadüf olmadığını söyledi.

62 yıldır “ilklerin üniversitesi” unvanını gururla taşıyan Ege Üniversitesi, sunduğu akademik, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif altyapı olanakları ile hem akademisyenler hem de üniversite öğrencileri için gerçek bir çekim merkezi olmaya devam ediyor. ODTÜ Enformatik Enstitüsü verilerine göre, Ege Üniversitesi, “Dünyanın en iyi 2000 üniversitesi” sıralamasındaki Türk üniversiteleri arasında 5’inci sırada yer alıyor. 2017 yılının ilk yarısında TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) programlarına yapılan başvurular dikkate alındığında 21 projeyle en fazla projesi kabul edilen üniversite de olan Ege Üniversitesinin; Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre de lisans programlarının yüzde 99’u dolmuş durumda. Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, bu sonuçların tesadüf eseri olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Ege Üniversitesi, geleneği ile geleceği yaratan bir üniversite. Elbette bu başarıların hiçbiri tesadüfi değil. Ege Üniversitesinin akademisyenleri ve öğrencilerine sunduğu bilimsel altyapı olanakları, dünya standartlarında. Ege Üniversitesi dediğimizde, ilk üniversite-sanayi işbirliğini 1968 yılında gerçekleştiren ve artık bu işbirlikleri konusunda yurtdışına mentorluk hizmeti veren bir üniversiteden bahsediyoruz”

Derece yapan öğrencilerin tercihi

LYS sonuçlarına bakıldığında, tüm puan türlerinde ilk 1000’de yer alan öğrencilerin pek çoğunun tercihinin Ege Üniversitesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Türkiye 33’üncüsü Egenaz Şenol’un, Mühendislik Fakültesini dereceyle kazanan Enes Alper Balta’nın ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini dereceyle kazanan Hakan Çelik’in kayıtlarını büyük bir gurur ve mutlulukla yaptım. Çünkü her biri, üniversite hedefine Ege Üniversitesini koymuş ve bunu Türkiye derecesi ile yerine getirmişti. 62 yıldır böyle bir heyecanı çalışma ve başarılarımızla hala canlı tutuyor olmak bizler için büyük bir onur. Bu başarıların gelecek yıllarda da artarak sürmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Özgün modeli ile “Dördüncü nesil üniversite”

Ege Bölgesinde kurulan pek çok üniversitenin öncüsü ve garantörünün Ege Üniversitesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dedeoğlu, dinamik ve girişimci üniversite yaklaşımının halen kararlılıkla devam ettiğini söyledi. “Dördüncü nesil üniversite” anlayışının Türkiye’deki ilk örneklerinden birinin Ege Üniversitesi olduğunu vurgulayan Dedeoğlu, “Ege Üniversitesi, uluslararası düzeyde sunduğu kaliteli eğitim, teorik ve uygulamalı araştırma faaliyetlerinin yanı sıra üniversiteyi sanayi ve kamu ile Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik, bilgi ve teknoloji transferi konularında buluşturmada geliştirdiği özgün modeli sayesinde, Türkiye’ye örnek olmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz