MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege'nin otomotiv devi konkordato istedi: Pamukkale’den mi etkilendi?
Ekonomi
21 Mart 2019 Perşembe 14:00

Ege'nin otomotiv devi konkordato istedi: Pamukkale’den mi etkilendi?

İlyas Şen Şirketler Grubu’nun, Pamukkale’ye geçmiş süreçte araç sattığı ve 30 milyon TL’lik hakkını alamadığı için konkordato talebinde bulunduğu belirtildi. Firma, sahibi ve bünyesindeki 5 şirketle birlikte mahkemeye başvuruda bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son dönemde ekonomide yaşanan olumsuz dalgalanma, liranın değer kaybetmesi çok sayıda işletme ve kuruluşu zor durumda bıraktı. Ticari hayatın olumsuz etkilenmesi sonucunda Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de dev kuruluşların bazılarının konkordato ve iflas etmesi bazılarının da satış kararı alması dikkat çekti.

Son olarak Balıkesir merkezli olan ve İzmir’de de faaliyet gösteren otomotiv sektörünün önemli firmaları arasında bulunan İlyas Şen Şirketler Grubu konkordato talebinde bulundu. BMC, Man, Iveco, Honda, Opel, Hyundai, Citroe gibi markaların da satış temsilciliğini üstlenen firmanın geçtiğimiz süreçte dev ulaşım markası olan Pamukkale’nin içinde bulunduğu olumsuz durumdan etkilendiği ve bu yüzden konkordato yolunu seçtiği iddia edildi.

Bir süre önce konkordato talep eden ve iflası gündeme gelen Pamukkale’ye araç satımı yapan firmanın alacağının ödenmemesi durumunda zora girdiği öne sürüldü. Pamukkale yetkilileri iflas gibi bir gelişmenin yaşanmayacağını ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı fakat İlyas Şen Şirketler Grubu’nun sıkıntılı süreci için mahkemenin yolunu tuttuğu belirtildi.   30 milyon TL’lik alacağının ödenmemesi durumunda firma, sahibi ve bünyesindeki 5 şirketle birlikte konkordato istedi.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Şerafettin özyurt kaptan
 22 Mart 2019 Cuma 09:47
Öncelikle devlet bu gibi şirketlerden zaten vergi alınır Çünkü şirketler vergi vermemek için gider gösteri ve bunlar Başka yerlere yatırım yapmıştır 1996''da Pamukkale firmasında çalıştığımı beni bile sigortası çalıştırmıştır uzun yol kaptanıyım ben artık eski Türkiye yok devlet araştırsın Pamukkale gibi bir firmanın kesinlikle otobüs otobüs yenileyen firma batar mı diğer İlyas şirketler grubu hisse iyi bir araştırılsın 31 Mart seçimleri ile alakalı kesinlikle Ege''de bir algı oluştuğunu herkes anlayabilir kimse akılsız değil artık her yokuşun bir inişi vardır her inişin bir yokuşu vardır vesselam
 OguZ
 22 Mart 2019 Cuma 01:06
2 yıl önce pamukkalede çalışmıştım. Üç kuruş maaş verdikleri hostlari it gibi çalıştırır,yolculara kul köle eder,hatta 3 kuruşluk maaşına da göz dikip çeşitli bahanelerle ceza kesip parasını çalardı. Pamukkale gerçekten battiysa benim gibi insanların ahi yüzünden batmıştır,hiç üzülmem. Ama otobüsler tıklım tıklım iken,piyasadaki en güçlü şirket iken batması baya saçma geldi. Hatta geçen ay bilet alırken burodaki görevli kadınla ufak bir muhabbetimiz olmustu. Batman işi için gülüp bana çok garip geliyor demişti,pamukkalede çalıştığımı söyleyince iyice sohbet samimilesmisti,kadın açıkça bütün otobüsler tıklım tıklım,batması hiç de mantıklı değil demişti hatta bende borçlar için dümen ceviriyolar dedim kadın güldu e tabi dedi. Adamın 600 kusur otobüsü var tamamen yok olmaktansa bir kısmını satar yoluna devam eder ama lap diye iflas demesi çok supheli,inanmıyorum
 Niyazi karaismailoğlu
 22 Mart 2019 Cuma 00:46
Pamukkale meselesi: bursa ve kocaeli belediyesi, şehrin meselelerini çözmüşde şehirler arası taşımacılığa başlayıp haksız rekabet yaparsa tabiki firmalar batar.... Dengeyi bozarsanız her şey bozulur, seçimlerde vatandaşda haksızlık uapanın dengesini bozar inş.
 Murat
 21 Mart 2019 Perşembe 15:58
Pamukkale'nin konkordato ilanında pis işler değil iş bilmezlik kaynaklı olduğu yazılıyor. döviz ile otobüs alınınca döviz fırlayınca borçta arttı.
 Ahmet
 21 Mart 2019 Perşembe 15:31
Pamukkale turizmin bu konkordato işinde bir pis koku alıyorum. Yeni otobüsler alıp sonra konkortado ilan etmek akıl alır gibi değil
 Işık Dikicigil
 21 Mart 2019 Perşembe 14:54
ÇOK YAZIK .. BATAĞA GİDİYOR ÜLKE SADECE İZMİR DE DEĞİL ..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz