MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ege sahilleri kapalı gişe: Turizme 'bayram' dopingi!
Ekonomi
20 Haziran 2017 Salı 09:02

Ege sahilleri kapalı gişe: Turizme 'bayram' dopingi!

ETİK Başkanı İşler, ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte otellerin doluluk oranı hakkında konuştu. İşler, “Otellerin hepsi yüzde 100 doluluğa ulaştı. Turizmciler 2017 sezonunun 2016’dan daha iyi geçeceği konusunda hemfikir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, yaz mevsimine girilmesi, eğitim- öğretim döneminin kapanması, üniversiteye giriş sınavlarının geride kalması ve ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte açılan turizm sezonunu değerlendirdi.

Özellikle otellerin doluluk oranı hakkında konuşan Başkan İşler, yaşanan hareketliliğin geçtiğimiz yıla kıyasla çok daha olumlu olduğunu vurguladı.

Egedesonsöz’e konuşan İşler yeni sezon için önemli açıklamalarda bulundu.

2017 GEÇEN YILDAN DAHA İYİ OLACAK
İşler, “Otellerin hepsi yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bodrum, Marmaris, Kuşadası, İzmir ve Ayvalık’a kadar olan bu bölgede hepsi doldu. Aynı zamanda bırakın otelleri otobüslerde bile yer kalmadı. Şu anda turizmde bir bayram bereketi coşku içinde görünüyor. Kısa süreli bayramda otellere can suyu geldi. Bu noktada turizmciler 2017 sezonunun 2016’dan daha iyi geçeceği konusunda hemfikir” dedi.  

TEMMUZ VE AĞUSTOS’TA SON DAKİKA SATIŞLARI BEKLİYORUZ
Dış pazarlardan örnek veren İşler, iç turizm hakkında da konuştu. İşler, “Şu an ki verilere göre Rusya, Ukrayna, İsrail, İran ve İngiltere pazarlarında artış var. Bundan sonra Temmuz ve Ağustos sürecinde, ‘Last Minute’ (son dakika) satışlarıyla artışında çok daha fazla olacağına inanıyoruz. İspanya ve Yunanistan dolmuş durumda. Hem fiyatlarını arttırdılar hem de dolulukları arttı. Artık orada kapasite doldu. Bunun için zaten dış pazarda artış bekliyorduk, iç pazarda da zaten sınavlar bitti, mübarek ramazan bitti, şeker bayramıyla beraber turizm de şenleniyor ve bayram ediyor” açıklamasını yaptı.

DÜĞÜN MUTLULUĞU YAŞAYACAĞIMIZ GÜNLERE GELİYORUZ
İşler ayrıca, “İki bayram arasında düğün olmaz derler ama biz turizmciler iki bayram da ve arasında düğün yapmışcasına doluluklarımızın artacağı mutlu günlere geliyoruz. Ancak bu, sektörün içinde bulunduğu durumu kurtarmak için yeterli mi? Değil. Fakat hiç olmazsa durumumuzu muhafaza etmek adına ve biraz can suyu vermek adına bence iyi bir şey” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 21 Haziran 2017 Çarşamba 09:51
çeşmenin kuzeyi tamamen petrol çukuru olmuş durumda. havaların ısınması ile o dibe çökmüş tonlarca petrol kalıntıları yüzdüğünüz denizde heryerden size yapışacak. konuşun haybeye kendi kendinize.
 paşa
 20 Haziran 2017 Salı 21:28
ÇEşme de petrol falan yok arkadaşlar. alttaki isimsiz yorumcu çeşme ile ilgili her haber de böyle yorumlar yapıyor. kanmayın !!! ılıca,altınkum,paşalimanı,alaçatı aklınıza gelenilecek her yer tertemiz. gönül ragatlıgı ile denize girebilirsiniz.
 
 20 Haziran 2017 Salı 09:15
çeşme petrole bulanmış vaziyette. millet ne diye gidiyor oraya? petrol denizinde yüzmek içinmi?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz