MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Egeli iş kadınlarından 'nikah' tepkisi
İş Dünyası
4 Ocak 2018 Perşembe 10:35

Egeli iş kadınlarından 'nikah' tepkisi

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve “kız çocuklarının evlenmesinde sakınca bulunmadığı” şeklinde yorumlanan tanımlara tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumun belirli kesimleri üzerinde ciddi etkisi olan bir kurum olduğunu belirten Antitoros: "Bu kadar etkin bir kurumun her türlü açıklamasında büyük bir hassasiyet göstermesi gereklidir. Her ne kadar bu sorunlu tanımlar ortaya çıktıktan sonra konunun çarpıtıldığı yönünde açıklama yapılmış olsa da böyle ciddi görev yürüten bir kurumun bu yanlış anlaşılmalara bile sebebiyet vermeyecek titizlikle çalışması gerekir. Hiçbir koşul altında çocuk nikahı iması bile kabul edilemez" dedi.

YÜZLERCE YILLIK SORUN
Çocuk evliliklerinin yüzlerce yıllık bir sorun olduğunu belirten Antitoros, "Bugüne kadar pek çok kız çocuğunun hayatını karartmış olan bu sorun, kadına karşı toplumsal şiddeti de körüklemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı dahil olmak üzere devletin tüm kurumlarıyla bu sorunun üzerine gitmesi gerekmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir an önce ilgili tanımları internet sitelerinden ve yayınlarından kaldırmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz