MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Egeli sanayicinin isyanı eğitim
Ekonomi
27 Temmuz 2015 Pazartesi 18:28

Egeli sanayicinin isyanı eğitim

Ege Bölgesi Sanayi Odası Temmuz ayı meclis toplantısı, Türkiye’de yaşanan terör olaylarını lanetleyerek başladı. Meclisin açılış konuşmasını yapan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, ülke ekonomisinde heyecan uyandıran İran’ın ambargo kaldırma kararının, yeni pazar alanı olarak değerlendirilmesini eleştirdi. Meclis gündeminde EBSO Başkanvekili İbrahim Gökçüoğlu, mesleki eğitim yetersizliğine değinerek sorunu “sanayicinin isyanı” olarak nitelendirdi.
Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Temmuz ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Salih Esen Başkanlığında toplandı. Meclis gündeminde Türkiye’nin iç ve dış politikalarına değinilirken, sanayicinin sorunları masaya yatırıldı.
 
TERÖR LANTLEMENİN ÖTESİNE GEÇİLMELİDİR
Meclisin açılış konuşmasını yapan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, gündemi değerlendirdi. Suruç’ta yaşanan terör eylemi ile ülke ve kent gündeminde dinmeyen tansiyon ile ilgili konuşan Esen, “Ne yazık ki, geçen hafta yaşadığımız acı terör olaylarından sonra huzurlu günlerimizin yerini endişe ve acının alacağı bir sürece girdiğimizi söyleyebiliriz. Terör saldırılarını lanetlemenin ötesine gidilmesinin gerektiği inancındayım. Çünkü bizlerin elinden lanetlemekten başka bir şey gelmez. Ancak siyasilerin görevi lanetlemenin ötesine giderek çözüme yönelik politika üretmektir. Siyasiler de sadece lanetlemekle kalıyorsa, o zaman da biz bu sahneleri görmeye devam ederiz” dedi.


 
İRAN PAZAR DEĞİL RAKİP OLACAK
İran’ın 35 yıldır sürdürdüğü ambargoyu kaldırma kararı alması ile Türkiye için önemli bir pazar olacağı görüşleri ile eleştirilerini dile getiren Esen, rekabete dikkat çekti. Esen, “ İran ile ticari ilişkiler ambargonun kalkacak olması Türkiye’de alkışla karşılaşıyor. İran’ın iç yapısında ne kadar güçlü bir ülke olduğunu görmekteyiz. Türkiye’de otomobil üretimi yüz bini geçtiği zaman alkışlarla karşılıyoruz.  İran ambargoya rağmen 1 buçuk milyon üretim gerçekleştiriyor.  İran’da o kadar büyük kapasiteler mevcut. İran’ın bir Arap ülkesi olmadığını, Pers İmparatorluğu’nun bir parçası olduğunu  unutmamamız gerekiyor. Petro kimya sektörünü de ele aldığımızda aynı alternatif pazarı paylaşacak olduğumuzu göz önünde bulundurduğumuzda İran’ın bizim için ciddi bir rakip olduğun unutmamamız gerekiyor. Bizim için pazar olacak şeklinde görüşlerin nasıl olacağının anlatılması gerekmektedir. İran, Türkiye’nin alternatif pazarlarda çok büyük rakibi haline gelecektir” diye konuştu.
 
SONUMUZ YUNANİSTAN
Meclisin gündemine ilişkin konuşmayı EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın TOBB’daki görevi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Gökçüoğlu yaptı. Gökçüoğlu konuşmasında Türkiye’deki çalkantılı ortamın giderilmesi için bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini ifade etti.
 
Gökçüoğlu,  İzmir’de kalifiye elman yetiştirilmesinde öncü okullar olan sanat okullarının kapatılması, dönüştürülmesi ve yeni okullarda verilen eğitimin yetersiz olmasına isyan etti. Yaptığı sunumla okulların mevcut durumunu değerlendiren Gökçüoğlu, “Mesleki eğitimi süreci, ne yazık ki ülkemizde çağın gerekleri doğrultusunda kendini geliştiremediği ve dolayısıyla süreklilik arz etme konusunda sıkıntı yaşandığı için daha da konuşulmaya devam edeceği inancındayım. Bu durum sanayicinin feryadıdır. Bugün aradığımız elemanları bulamıyoruz. Bu feryadı birilerinin duyması gerekiyor. Böyle giderse sonumuz Yunanistan olacaktır” şeklinde konuştu.
 
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz