MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emine Erdoğan'dan tatil sezonu öncesi vatandaşlara çağrı
Politika
10 Haziran 2019 Pazartesi 16:15

Emine Erdoğan'dan tatil sezonu öncesi vatandaşlara çağrı

"Sıfır Atık-Mavi" projesiyle ilgili törende konuşan Emine Erdoğan, çevre kirliliğinin önüne geçilebilmesi için eğitim vurgusu yaptı. Erdoğan, tatile çıkacak vatandaşlara da plaj ve sahilleri temiz tutma çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, denizlerde kirliliğin önüne geçilmesini amaçlayan "Sıfır Atık-Mavi" projesiyle ilgili törende konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Çevre krizi bütüncül bir yaklaşım gerektirir. Atıklar denizi kirletmekle kalmıyor, besin zincirinin bir parçası haline geliyor. deniz mahsülü yediğimizi sanırken mikro plastikler yiyoruz. Biz eğitimi atlar ve sürekli çöp temizlersek bir yere varamayız. İş yalnızca plastiklerin sayısını azaltmakla bitmiyor.

MİLLİ DALGIÇ ŞAHİKA ERCÜMEN DENİZDEN BUNLARI ÇIKARDI (SIFIR ATIK MAVİ PROJESİ)
İnsan doğaya sadece biyolojik devamlılığı için değil insan olma ve insan kalma yolunda mesafe kat edebilmek için muhtaçtır. Plastik gölüne dönen her su manevi habitatımızı da çoraklaştırır. Denizler çöple doldurmak için değil bakıp ilham bulmak içindir. Okulların kapanmasına az bir zaman kaldı.

Tatil sezonu başladı. Vatandaşların büyük bir kısmı yazlıklara gidecek. Bütün vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sahil ve plajların temizliğine özen gösterelim. Ardımızda bıraktığımızı sandığımız çöperin toplum sağlığını tehdit ettiğini unutmayalım."  (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz