MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan BM'de: Yeni göç dalgasını karşılayamayız
Politika
21 Eylül 2021 Salı 22:08

Erdoğan BM'de: Yeni göç dalgasını karşılayamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 76. Genel Kurulu'nda liderlere seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu'nun tüm ülkeler için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

"SALGININ OLUMSUZ ETKİLERİ DEVAM EDİYOR"
Geride bıraktığımız yaklaşık 2 yılda tüm insanlık olarak gerçekten sancılı günler geçirdik. Covid-19 salgınında 4,6 milyon insanı kaybettik. Salgının olumsuz etkilerinin hala devam ettiğini görüyoruz. 

Burada vereceğimiz dayanışma ve işbirliği mesajlarının salgınla mücadeleyi desteklemenin yanı sıra zor günler yaşayan milyarlarca insanın umutlarını artıracağına da inanıyorum. Bu doğrultuda verimli çalışmalar yapan 75. Genel Kurul Başkanı Sayın Volkan Bozkır'a şükranlarımı sunuyorum. Türkiye olarak genel kurulun faaliyetlerini en verimli şekilde icra etmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye sürdüreceğiz.

"AŞI MİLLİYETÇİLİĞİ HALA SÜRÜYOR"
Bir gerçeği ifade etmek istiyorum. Salgında ne yazık ki iyi bir imtihan verilmedi. On milyonlarca insanın virüsün pençesinde kıvrandığı bir dönemde, aşı milliyetçiliğinin halen sürdürülüyor olması, insanlık adına yüz kızartıcıdır.

Özellikle bu salgını küresel bir felaketin üstesinden ancak uluslararası işbirliğiyle gelinebileceği açıktır. Tüm ülkeler bu salgından kurtulmadan herhangi bir ülkenin güvenle hayatını sürdürmesi mümkün değildir. Genel kurulda ortaya çıkacak iradenin bu hakikatin anlaşılması bakımından bir dönüm noktası olmasını temenni ediyoruz.

"YERLİ AŞIMIZI TÜM İNSANLIĞIN KULLANIMINA SUNACAĞIZ"
Yerli aşımız TURKOVAC’ı yakın zamanda milletimizle birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağımızı ifade etmek istiyorum.

Siyasi süreçten bağımsız olarak Afganistan'ın uluslararası camianın dayanışmasına ihtiyacı bulunuyor. Ülkede bir an önce barışın tesis edilerek Afgan halkının huzura kavuşmasını temenni ediyoruz.Afgan halkına kardeşliğimizi göstermeye devam edeceğiz. 

"SURİYE MESELESİNİN 10 YIL DAHA DEVA METMESİ MÜSADE EDİLEMEZ"
Suriye'de DEAŞ'la göğüs göğüse çarpışan tek NATO müttefikiyiz. Bölgedeki terör örgütleri arasında ayrım yapılması, bunların taşeron olarak kullanılması kabul edilemez. Suriye meselesinin bir 10 yıl daha devam etmesine müsade edilemez. daha güçlü bir irade ortaya koyulmalı.  Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak, artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız, ne de tahammülümüz vardır.

Filistin'de barış süreci ve iki devletli çözüm vizyonu, daha fazla gecikmeksizin yaniden canlandırılmalıdır. 

Doğu Akdeniz'deki sükunet ortamının sürmesi hepimizin çıkarınadır. Bölgede Türkiye'yi yok sayan anlayıştan vazgeçilmelidir. 

İnsanoğlunun ürettiği tehlikelerle karşı karşıya bulunmaktayız. iklim değişkliğinin üzerinde önemli durulmalıdır. 

Dünya iklim değişkliği nedeniyle milyonlarca insanın göç etmesine hazırlıklı değildir. İklim değişikliğiyle ilgili sorumluluğu olan ülkeler taşın altına eline koymalıdır. 

Paris anlaşmasını atılacak adımlar karşısında önümüzdeki ay Meclis'in onayına sunacağız. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ANKARA
 22 Eylül 2021 Çarşamba 09:11
Bu Açiilamanin Anlami Şudur! Bize 5 Milyar Euro Verin Biz 1 Milyar Euro''yu Göçmenlere Yandaş Firmalar İle Harciyalim;4 Milyar Euro''yuda Sanki Göçmenlere Kullanmış Gibi Yaparak Yan Cebimize Koyalim! Sayın Erdoğan Bu Kurnazliklari Çok İyi Biliyor!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz