MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan: Tehdit edildiğimiz anlar oldu
Güncel
22 Eylül 2018 Cumartesi 15:07

Erdoğan: Tehdit edildiğimiz anlar oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'i ziyaret etmek üzere İstanbul Yeni Havalimanı'na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TC-ATA isimli uçağına 3 adet F-16 eşlik etti. Erdoğan böylelikle 2. kez İstanbul Yeni Havalimanı'na uçakla iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest'in 3. gününde Yeni Havalimanı'nda bulunan festival alanına iniş yaptı. Erdoğan'ı yoğun bir kalabalık ve Teknofest görevlileri karşıladı. BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar da Erdoğan'ı karşılayanlar arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan alana hem göğüs hem de omuz kısmında cumhurbaşkanlığı forsu bulunan uçuş tulumu giymiş şekilde indi ve kendisini karşılayan gençlerle tek tek tokalaşıp selamlayarak Teknofest alanına doğru ilerledi.

Fotoğraf çekimi esnasında Emine Erdoğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katıldı. Emine Erdoğan, Skorsky S92 tipi helikoper ile 1 saat önce festival alanına gelmişti.Teknofest'i gezecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkiye'nin insansız hava araçlarını üreten BAYKAR'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar eşlik ederek bilgi veriyor. Teknofest'i ilk 2 gün 250 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin 100 bini öğrenciler oldu.

Erdoğan ve beraberindekiler İstanbul Yeni Havalimanı'nın kulesine doğru ilerlemesinin ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahnede. Cumhurbaşkanı Erdoğan sahnede bir konuşma yapıyor. Erdoğan'ın konuşmasınden önemli notlar şöyle:,

Teknofest'in ülkemize ve özellikle gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın birinci şartı teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır

Sadece kullanıcı olarak kaldığımız sürece özgürlüğümüzü garanti atına alamayız. Ülkemizin 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum haline dönüşmemizle mümkündür.

Her yenilik gibi teknolojik yeniliklerin ilk aşaması hayal edebilmektir. Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak o zaman gerilemeye başladık. Milli teknoloji hamlemizin ve bu anlamda Teknofest'in bir sıçrama vesilesi olmasını temenni ediyorum.

Teknofest kapsamındaki yarışmalara 5 binden fazla takımın katılması başlı başına bir iftihar meselesidir. Yıllardır hayranlıkla izlediğimiz pek çok etkinlik artık ülkemizde düzenleniyor.

Günümüzde güvenlik kavramının anlamı değişti. Fiziki güvenliği siber güvenlik, yapay zekayla tahkim etmiyorsanız kendinizi kandırırsınız. Dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın, gerçek amanda özgürlüğünüzü sağlayamazsınız. Bizim ecdadımız yıllardır kendi döneminin teknolojisine öncülük etmiş ne yazık ki daha sonra liderliği elinden kaçırmıştır.

PARAMIZLA SİHA VERMEDİLER
Tank, helikopter, insansız hava aracı gibi pek çok ürünün hazır alım projelerini iptal ederek, millî ve özgün model geliştirme çalışmaları başlattık.

Türkiye, milli savunma sanayii ihtiyaçlarının yüzde 65'ini kendisi üretebilen bir ülke konumuna geldi. Sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmadık, ihracat yapar hale de geldik. Şu an 600 adet ayrı milli savunma projesi yürütülüyor.

Bu noktaya gelmemiş olmasaydık, yurt içinde ve dışında yürüttüğümüz operasyonlarda çok büyük zorluklar yaşıyor olurduk. 

Bilim insanlarının yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz. Dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya çağırıyorum.

Bize dost görünenler bize parasıyla teknoloji ve siha vermediler. Tehdit edildiğimiz anlar dahi oldu ama terör örgütlerine 19 bin tır, 3 bin kargo uçağı silah gönderdiler. 

Önümüze çıkarılan engeller bizim moralimizi bozmuyor, çalışma şevkimizi artırıyor. Siz gençleri gördükçe geleceğimize olan güvenimiz daha da artıyor. Buradan gençlerimize sesleniyorum. Lütfen hayalleriniz peşinden gidin. Siz bu yoldan gittiğinizde yanınızda tüm imkanlarıyla devletinizi bulacaksınız.

Eğer Tayyip Erdoğan sizin yaşlarınızdayken ilk karşılaştığı zorluk karşısında pes edip evine dönseydi bugün burada olamazdı. Yüreğinizdeki iman asla bitmeyecek olan en önemli sermayenizdir.

Erdoğan, konuşmasının sonunda kırmızı Teknofest montlarından giydi ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'na şampiyonluk kupasını verdi.

Sofuoğlu, Teknofest'in açılış gününde motosikletiyle F-16, Formula 1 otomobili ve iş jetine karşı yarışmıştı. 402 metrelik pistte gerçekleşen dev yarışı 9,43 saniyede tamamlayan Kenan Sofuoğlu, Formula 1 aracına 0.04 saniye fark atarak yarışı kazanmıştı. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz