MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' için operasyon sinyali!
Politika
12 Ekim 2018 Cuma 11:31

Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' için operasyon sinyali!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak her gencimizi potansiyel birer komanda adayı olarak görüyorum. Nitekin milletimizin başı ne zaman sıkışsa erkeği ve kadını hep birlikte mücadeleye katılmış bir halkız. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz zaferden zafere koşuyor. Teröristler kendilerini güvende hissetmiyor, biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz. 

İnşallah çok yakında, bugün brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle, Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz. Yurt içinde terör örgütü mensuplarına tarihlerinde görmedikleri darbeleri vuruyoruz.

Bedelli olarak ya da başka yöntemlerle askerlik sürecini geride bırakanlar büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Ordumuzun mevcudunun azaldığı dönemlerde bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerlik yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Savaş dönemlerinde asker kaçakları hain olarak görülürdü. Günümüzde askerlik mesleği uzmanlık alanı haline dönüşmeye başladı. 1-1.5 aylık bir eğitimle bu uzmanlığı kazanmak mümkün değildir. 

TSK'mızı hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarına uygun şekilde uzmanlık vasıflarına sahip personel yapısına kavuşturmaktır. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini önemli görüyorum. İleride o aşamaya geldiğimizde gereken kararlar verilecektir. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa bu eğitimden geçmeleri önemlidir. 

Dünyada mücadeleler tek alanda yaşanmıyor. Yakın çevremizde dünyanın en zengin ülkeleri var. Kağıt üzerinde çok büyük asker ve silah sahibi olup da ekonomik ve siyasi yetersizlikleri nedeniyle istiskale maruz kalanlar da mevcut." (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz