MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Esad ve YPG Deyrizor'u ele geçirmek için yarışıyor
Dünyadan
12 Eylül 2017 Salı 15:47

Esad ve YPG Deyrizor'u ele geçirmek için yarışıyor

Suriye'de DAEŞ'in son kalesi Deyrizor için savaş sürüyor. Bir yanda Suriye ordusu, öte yanda ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri Irak sınırındaki bölgeyi ele geçirmek için mücadele veriyor.
Amerikan yönetimi son hamlesiyle Esad güçlerinin Irak sınırına ulaşmasını engellemeye çalışırken Rusya'dan açıklama geldi. Rus ordusu, hükümet güçlerinin ülkenin yüzde 85'ini teröristlerden temizlediğini duyurdu.

Suriye'de 6.5 yıldır süren iç savaşta Rakka ve Deyrizor'un DAEŞ'ten kurtarılması için operasyonlar sürerken Rus ordusundan açıklama geldi.

Korgeneral Aleksander Lapir, Lazkiye'deki Rus üssü Hmeymim'de düzenlediği basın toplantısında Suriye ordusunun toprakların yüzde 85'ini teröristlerden temizlediğini duyurdu.

Rus korgeneral Lapir, Suriye'nin yüzde 15'inin yani 27 bin kilometrekarelik alanın hala aşırılıkçıların elinde olduğunu söyledi.

Hükümet güçleri, son haftalarda Lübnan sınırındaki Humus vilayetini terör örgütü DAEŞ'ten temizledi.

Suriye ordusu, İran destekli milislerle birlikte Irak sınırındaki petrol zengini Deyrizor vilayetinde kontrolü sağlamak için savaşıyor.

Yaklaşık 230 bin kişinin yaşadığı Deyrizor'un büyük bölümü üç yıldır DAEŞ'in kontrolündeydi.

Kırsalda faaliyet gösteren terör örgütü DAEŞ, kent merkezindeki rejim güçlerini kuşatma altında tutuyordu.

Suriye ordusu hafta sonu kentin doğusundaki havaalanını ve Teym petrol sahasını ele geçirdi, üç ayrı noktada kuşatmayı kırdı.

Aynı gün ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri de Deyrizor'a operasyon başlattı. Ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri kuzeydoğudan Irak sınırına doğru ilerliyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre YPG iki günde yaklaşık 45 kilometre ilerledi, kent merkezinin altı kilometre yakınına ulaştı.

Deyrizor askeri konseyi komutanı Ahmed Ebu Havla da 4 bin kişilik bir güçle, Deyrizor'un kuzeybatısındaki kırsal alanda 93 köyün DAEŞ'ten kurtarıldığını açıkladı.

DAEŞ'in Suriye'deki son kalesi Deyrizor için başlatılan mücadele, Rusya destekli Suriye ordusu ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'ni karşı karşıya getirdi.

Amerikan yönetimi, hükümet güçlerinin İran sınırına ulaşmasını ve bölgede bir İran koridoru oluşmasını engellemek istiyor.
Sınıra hangi güç ulaşırsa petrol zengini stratejik bölgede etkisini artıracak. (NTV)
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz