MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski Başkan Özgüven, mevcut Başkan Tosun’u hedef aldı: CHP’ye seçim kaybettirir!
Politika
10 Ekim 2018 Çarşamba 16:39

Eski Başkan Özgüven, mevcut Başkan Tosun’u hedef aldı: CHP’ye seçim kaybettirir!

Dikili Belediyesi eski Başkanı Özgüven, görevdeki Başkan Tosun için, “İyi bir sınav vermedi. Kötü bir başkanlık yaptı. Sosyal belediyecilik noktasında kendini gösteremedi. Genel başkanın aynı ismi atamaması gerekiyor. Seçim şansı da yok. CHP’ye Dikili’de seçim kaybettirir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 2019 yerel seçimleri için çalışmalarına hız kazandırırken, kulislerde de aday adaylığı noktasında kazan kaynamaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kentte güçlü olduğu ilçeler arasında yer alan Dikili’de Belediye eski Başkanı Osman Nuri Özgüven, önemli açıklamalarda bulundu.

İlçede 4 dönem başkanlık yapan sonrasında partisi tarafından aday gösterilmeyen Özgüven Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u sert sözlerle hedef aldı. Özgüven ayrıca parti genel merkezine 2019’da gerçekleşecek yerel seçim için çağrıda bulundu.

CHP’YE DİKİLİ’DE SEÇİM KAYBETTİRİR
Özgüven, “Mustafa Tosun iyi bir sınav vermedi. Bunu da herkes görüyor. Yaptığı başkanlığı herkes biliyor. Ama genel merkez tarafından yeniden atanması durumunda biz buna tavır koyacağız. Kötü bir başkanlık yaptığını düşünüyorum. Yapamadı işte! Bir belediye başkanı olarak sosyal belediyecilik noktasında kendini gösteremedi. Genel başkanın aynı ismi atamaması gerekiyor. Seçim şansının da olmadığını düşünüyorum. CHP’ye Dikili’de seçim kaybettirir. Kendim adaylık düşünmüyorum. Ben her zaman ön seçimi savundum. Partinin ön seçimle aday belirlemesi gerektiğini düşünüyorum. Halk kimi seçecekse öncelikle ön seçimle seçilsin” dedi.

2014 VE 24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE NASIL BİR TABLO OLUŞMUŞTU?
2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde CHP yüzde 51.6’lık oranla ipi göğüslemişti. AK Parti yüzde 24 ile ikinci, MHP yüzde 16.6’lık oranla üçüncü, DSP ise yüzde 3.9’luk oranla dördüncü parti olmuştu. 24 Haziran’da ise ilçede şöyle bir tablo oluştu:

CHP: Yüzde 53.4

AK Parti: Yüzde 18:8

İYİ Parti: Yüzde 10.9

HDP: Yüzde 10.7

MHP: Yüzde 4.9

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 10 Ekim 2018 Çarşamba 21:43
Katılıyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz