MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski bakan Yüksel Yalova dekan oldu
Ege
22 Eylül 2021 Çarşamba 10:04

Eski bakan Yüksel Yalova dekan oldu

Devlet eski Bakanı Aydınlı Yüksel Yalova, Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı'na atandı.

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in, 3 Mayıs 1999’da ANAP ve MHP ile kurduğu 57’inci koalisyon hükûmetinde Devlet Bakanı olarak görev yapan eski Aydın milletvekili ve TBMM eski başkanvekili Yüksel Yalova’nın yeni görevi, kentte memnuniyetle karşılandı.

YÜKSEL YALOVA KİMDİR?
Yüksel Yalova, 1955 yılında Aydın Karpuzlu’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Belediye Konservatuarı’nda eğitim aldı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve “Siyaset Bilimi” alanında doktora yaptı.

Serbest avukat ve hukuk müşaviri olarak çalıştı. Aydınspor Kulübü’nde Genel Sekreterlik, Genel Kaptanlık ve Başkanlık görevlerinde bulundu.

20 Ekim 1991 (19. Dönem), 24 Aralık 1995 (20. Dönem) ve 18 Nisan 1999 (21. Dönem) tarihlerinde yapılan genel seçimlerde Anavatan Partisi (ANAP) Aydın Milletvekili seçildi. Mustafa Bülent Ecevit’in 28 Mayıs 1999 tarihinde kurmuş olduğu 57. Hükümet’te Devlet Bakanı oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olarak görevde bulundu. Fransızca ve İngilizce bilen Yüksel Yalova, Ayşen Hanım’la evli ve Melike İpek adında bir kızı var.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz