MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Evet çıkarsa aday olmam’ diyen CHP’li vekil, aday oldu ve konuştu!
Politika
15 Mayıs 2018 Salı 13:18

‘Evet çıkarsa aday olmam’ diyen CHP’li vekil, aday oldu ve konuştu!

Referandum sürecinde, ‘evet çıkarsa bir daha milletvekili adayı olmam’ diyen, İzmir örgütünün yakından tanıdığı isim olan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Ben yine milletvekili adayı olmadım, partim görev verdi” dedi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Geçmiş dönemde Tire delegeliği yapan ve İzmir örgütünün tanınan isimlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Erol, 24 Haziran erken genel seçimlerinde Tunceli yerine Elazığ’dan olan adaylığı hakkında önemli ifadeler kullandı.

Erol ayrıca, 16 Nisan 2017 referandumu öncesinde sarf ettiği,  ‘evet çıkarsa bir daha milletvekili adayı olmayacağım’ sözlerine açıklık getirdi. Gürsel referandum sonrasında İzmir’de İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen danışma kuruluna katılmış ve “16 Nisan öncesinde ‘Bu referandumdan eğer evet çıkarsa siyaseti bırakacağım’ demiştim. Siyaset adamı verdiği sözün arkasında durmalı. Bundan sonra hiçbir ilden milletvekili adayı değilim. Artık davamın ve partimin sadece mücadele veren bir neferiyim” şeklinde konuşmuştu.

Partisinin 24 Haziran erken genel seçimleri için aday adaylıkları başvurularını aldığı süreçte Türkiye’deki ilk aday olarak kamuoyuna ilan edilen Erol, açıklamalarda bulundu. Elazığ’dan aday olması için konuşan Erol, “Siyaseti bırakırım değil milletvekili adayı olmam demiştim. Ben yine milletvekili adayı olmadım, partim görev verdi” dedi.  

BEN BUNU ADAYLIK OLARAK DEĞİL PARTİ GÖREVİ OLARAK GÖRÜYORUM
Erol, “Ben her zaman, parti içerisinde kongre sürecinden itibaren şunu söyledim; partiyi bizim gibi kamuoyunda tanınır arkadaşlar 40 yıldır milletvekili çıkaramadığımız illerde görevlendirilsinler… Gidelim aday olalım. Partinin oyunu yükseltelim. Kendi seçimimiz için değil partinin oyunu yükseltmenin mücadelesini verelim. Biz bu parti sayesinde bir dönem, iki dönem milletvekili olduk. Bu dönem partimize karşı vefa borcumuzu ödememiz gereken dönemdir. Ben bu düşüncemi genel başkana iletmiştim. Genel başkan da Elazığ adaylığımı uygun gördü. Elazığ’da oyumuz 19 bin... Milletvekili seçtirmek için 40 bin oya ihtiyacımız var. 41 yıldır vekil çıkaramadığız bir il. Ben bunu adaylık olarak görmüyorum. Bunu bir parti görevi olarak görüyorum. Partim bana Tunceli’den milletvekili olma şansı tanıdığı için partime partililerime, yurttaşlarıma karşı vefa borcumu ödemek istiyorum. Benimki Ankara, İstanbul, İzmir’de bir adaylık değil. Partimin 41 yıldır vekil çıkaramadığı yerde sorumluluk üstlenerek parti görevidir” diye konuştu.

ORADA ARKADAŞLARIMIZ VARKEN GELİP ADAY OLMAK DOĞRU DEĞİL
İsminin İzmir kulislerinde adaylık noktasında dillendirilmesine değinen Erol, “Benimle ilgili zaten bir sürü haber yapılıyor. Herkes her şeyi karıştırıyor. Orada siyaset yapan arkadaşlarımız varken bizim oralara gelip aday olmamız doğru değil. Bizim karşılığımız her yerde olabilir ama partinin güçlü olduğu yerlerde değil güçsüz olduğu yerlere gitmeliyiz. Ben tercihimi Elazığ’dan yana kullandım. Mesele seçilmek değil partinin iktidar olmasına yardımcı olmaktır” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Meral
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 20:02
Dün başka bugün başka söyleyene oy yok bizden. Şu koltuğa yapışmasanız ne olur? Ülkeye başka türlü de hizmet edebilirsiniz. Hiç hoş değil. Parti görev verdi ise reddedin. Aday çok.
 Hasan
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 12:07
Verdiği sözü tutmayan vekil olursa ona kim inanır? Partim görev verdi işin bahanesi. Kabul etmeseydiniz kimse vazgeçilmez değildir.
 Seda
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 00:08
Kabul etmeseydiniz. Ağzınızdan çıkan sözü tutmamışsınız. Şimdi size nasıl inanalım. Ayrıca niye hep aynı isimler vekil, belediye başkanı vs oluyor? Başka okumuş yetişmiş kimse yok mu bu ülkede?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz