MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FETÖ'nün Ege sorumlusu yakalandı!
Güncel
19 Şubat 2019 Salı 10:20

FETÖ'nün Ege sorumlusu yakalandı!

FETÖ/PDY'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada, 42 ilde 182 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Örgütün hücre evlerine yapılan baskınlarda, aralarında Ege Bölgesi'nde örgüt üyelerinin eğitiminden sorumlu F.D.G.'nin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İzmir merkezli ve İstanbul, Ankara, Manisa, Bursa ile Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 42 kentteki 182 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında Terörle Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri terör örgütüne yönelik ortak operasyon başlattı. Örgütün hücre evlerine yapılan baskınlarda, Ege Bölgesi'ndeki FETÖ üyelerinin eğitiminden sorumlu F.D.G.'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

KRİPTOLAR DA GÖZALTINDA
Gözaltına alınan şüpheliler arasında, örgütün hücre evlerinde yetiştirip Emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Eğitim ve diğer kamu kurumlarına yerleştirdiği kripto üyelerinin bulunduğu öğrenildi.

AL-İ HEYET'TEN ÇIKTI
Öte yandan, polis ekipleri, örgüt mensuplarının "gaybubet" olarak adlandırdığı adreslere de operasyon düzenledi. Örgüte ait 34 hücre evinin de deşifre edildiği operasyonda, ülke genelinde FETÖ üyeliği suçundan haklarında yakalama kararı bulunan 16 zanlı da gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında örgütün "Al-i Heyet" olarak adlandırdığı yapıda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte yer alan Barbaros Kocakurt'un firari yeğeni H.K. ile eşi S.U.K. de bulunuyor.

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda 62 bin lira, 2 bin 770 ABD doları, 2 bin 700 avro ile çok sayıda örgütsel doküman ve sahte kimlik ele geçirildi, dijital verilere incelenmek üzere el konuldu.

Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (DHA, AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 19 Şubat 2019 Salı 18:40
Durmak yok, ava devam. Şu chpdeki fetöye de bir el atsak.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz