MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş! Büyükşehir davasında yeni karar: O cevap geldi ama...
Güncel
30 Haziran 2015 Salı 13:49

Flaş! Büyükşehir davasında yeni karar: O cevap geldi ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 129 kişinin yargılandığı belediye davasında mahkeme Anayasa Mahkemesi’ne yazılan yazının beklenmesine karar verdi. Duruşmayı 3 Kasım 2015’e tarihine erteledi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebi ile yargılandığı tarihi belediye davasının yeni duruşması gerçekleştirildi. 7 Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davaya Başkan Kocaoğlu’nun yanı sıra yargılanan bürokratlar ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Duruşmada, Mahkeme Başkanı Hakim Cengiz Çoban Anayasa Mahkemesi’ne yazılan yazının cevabının geldiğini söyledi. 

Yazıyı okuyan Çoban, “Anayasa Mahkemesi yapılan başvuru incelemeye aldığını ve değerlendirmeyi sürdürdüğünü bize yazdı” dedi. Başkan Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir ise, “Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar yargılamada usul yönünden önemli sonuçlar doğuracaktır. Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
Mahkemede, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yaptığı başvurunun Anayasa Mahkemesi’nden beklenmesine karar verildi. Dava 3 Kasım tarihine ertelendi.
 
Öte yandan Kocaoğlu ile birlikte yargılananlara duruşmada Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve partililer de destek verdi.



MESNETSİZ, İÇİ BOŞ DAVA!
Duruşmanın sonrasında açıklama yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıldı ve oradan cevap geldi.  Mahkemesinin vereceği karar beklenecek. Böyle bir süreç yaşıyoruz.  Bu asılsız ve mesnetsiz dava İzmir, ülke ve dünya kamuoyunda zaten beratla sonuçlandı. Şimdi prosedürleri izliyoruz.  Bir an evvel beraat etmemizi ve mahkeme koridorlarına gelmemeyi diliyoruz.  İnşallah önümüzdeki celselerde bu gerçekleşir. Anayasa Mahkemesi bir an önce karar verir. Bir oldu bittiye geldiğimiz realite. Bunun  aksini iddia edecek kimse yok. Bu oldu bittiden bir an önce kurtulup biz de beraat ederek arkadaşlarımızla ve İzmirle birlikte  bu yıpranmışlığımızı hep beraber manevi olarak telafi edilmesini istiyoruz. Bütün amacımız bu. Hayırlısı bekleyeceğiz. Umuyorum biter de biz bittiği günü görürüz” dedi.

Kocaoğlu, basın mensuplarının “Davanın uzadığını düşünüyor musunuz” sorusuna ise, “Valla tabi ki bu soruya cevap vermek kolay değil. Ama halledilmesi, beratla sonuçlanması gerektiğine inanıyorum. Bir an evvel biterse  biz de arkadaşlarımızla rahatlayacağız. İzmir de rahatlayacak. Bu davanın içinin boş olduğu hem İzmir kamuoyunda hem de dünya kamuoyunda ispatlandı. Bu ispatlanan ve içi boş olan davanın sürekli gündemde tutulması, ortalama 2-3 ayda buraya gelmemiz hem bizim için hem İzmir için, ülkemizin Dünya’daki prestiji için zararlı bir davadır. Vakit evvel bir an önce sonuçlanırsa bir hatadan dönülmüş olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
Başkan Kocaoğlu, dava sürecinin kendisi ve belediye çalışanları üzerindeki etkisi için ise şunları söyledi: “Operasyonun da olumsuz etkisi oldu. Birçok doğru verilen kararları (çok şükür yanlış işimiz çıkmadı) masaya yatırıp mahkeme dosyasının verisini oluşturduğu için bürokrat arkadaşlarda ister istemez, başta ben olmak  üzere ince eleyip sık dokuyup ‘acaba şu mu, acaba bu mu’ diyerek bir zaman kaybı oldu. Hele hele 2011 yılında duraksama yaşandığı bir realite. Başka türlü söylemek mümkün değil. Ama giderek üstümüzdeki yükü atıyor ve hızlanmaya çalışıyoruz”

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ksk35
 30 Haziran 2015 Salı 15:16
elektrik parasına,yakıt parasına günah. insanların enerjisine günah.Bu insanları siyaseten oy devşireceğim diye uğraştırdınız.
 Sezer Dikici
 30 Haziran 2015 Salı 14:48
Asla yanlız yürümeyeceksin koca başkanım, Gençlik seninle
 Umutlu
 30 Haziran 2015 Salı 14:02
Öyle veya böyle 3. 5 yıl alır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz