MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş! İzmir’in vergi şampiyonları açıklandı
Ekonomi
1 Temmuz 2015 Çarşamba 15:55

Flaş! İzmir’in vergi şampiyonları açıklandı

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı 2014 verilerini açıkladı. Buna göre İzmir’de ARKAS Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas yine ilk sırayı alırken, Karşıyaka’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Cengiz ikinci sırada yer aldı. Kurumlar vergisi sıralamasında ise zirve yine PHILSA Philip Morris’in oldu.
Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2014 Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasını açıklamasının ardından İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı da kentin vergi şampiyonlarını açıkladı.

Gelir vergisi listesinde zirve yine ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın oldu. Lucien Arkas 2014 yılında 7 milyon 603 bin TL’lik vergi ödedi. Arkas’ı 5 milyon 137 bin TL’lik tutarla Karşıyaka’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Cengiz izledi. Bernard Lucien Arkas ise 3 milyon 568 bin TL 3.sırada yer aldı.

İŞTE İLK 100








ARKAS AİLESİ LİSTEYE GAYRIMENKUL İLE GİRDİ
Bu sene listeye Arkas ailesinden 3 kişi girdi. Listede baba Lucian Arkas’ın arkasında kızı İstanbul’da vergi mükellefi olan Diana Arkas Aktaş 3 milyon 625 bin TL ile Türkiye listesine 81.sıradan girmeyi başardı.

Denizcilik sektöründe lider olan Arkaslar’ın bu sene Gayrımenkul kira gelirleriyle listede yer alması dikkat çekti.

ÖZKARDEŞ KAYIPLARDA
İzmir vergi şampiyonları arasında her daim yerini alan iş adamı Nail Özkardeş bu sene 2 milyon 413 bin TL’lik tutarlı 6.sırada yer aldı. İzmir listesinin 4. ve 5.sırasında yer alan isimler açıklanmazken, marketçilik sektörünün lider isimlerinden Pehlivanoğlu kardeşler yaşanan ayrılığa rağmen ilk 10’daki yerlerini korudu. Ali Pehlivanoğlu 2 milyon 310 bin TL ile 7., Hanif Pehlivanoğlu ise 1 milyon 865 bin TL’lik tutarla 10.oldu.

SOCAR Ceo’su Kenan Yavuz 610 bin TL ile listede 30.sırada yer alırken, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da 397 bin TL’lik tutarla 98.oldu.  

BAŞKAN KOCAOĞLU ‘KİRA’ LİSTESİNDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vergi onuru yaşadı. Başkan Kocaoğlu sadece kira gelirlerinin baz alındığı listede 222 bin TL ile 65.sırada yer aldı. Rami Berki’nin 641 bin TL’lik vergi ile ilk sırada yer aldığı bu listede inşaat sektörünün ve siyasetin tanınmış ismi Abdullah Kavuk da 292 bin TL ile 30.oldu.

KURUMLARDA LİDER PHILIP MORRIS
Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan kurumlar vergisi listesinde ise zirve 714 milyon 463 bin TL ile PHILSA Philip Morris’in oldu. Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren MSC 260 milyon 197 bin TL ile ikinci sırada yer alırken, üçüncülük 136 milyon 993 bin TL ile GEDİZ A.Ş’nin oldu.   
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tevfik AKTUĞLU
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 17:00
Faaliyet alanlarındaki yoğunlaşma, Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de üretmeyen bir ekonomi olduğunu gösteriyor. İş böyle olunca da, 52 mükellef adını, faaliyet alanını ve ödenen miktarı gizleme "hakkını" kullanıyor! Bir vatandaş, hak ederek kazandığı paranın vergisini veriyorsa neden bunu gizleme gereksinimini duyar ki? Çocuklarına bundan güzel bırakılacak pek az güzel miras olsa gerek. Bence bu hakkın kaldırılması gerekli.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz