MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş iddia: Balçova Termal’i artık Ticaret Odası işletecek!
Ekonomi
20 Eylül 2018 Perşembe 12:52

Flaş iddia: Balçova Termal’i artık Ticaret Odası işletecek!

Türkiye’nin ve İzmir’in yıllar boyunca sağlık turizminden gelir sağladığı önemli merkezlerden olan Balçova Termal Otel’in satılacağı öne sürülürken iddiaya göre; yeni dönemde tesisin işletmesi İzmir Ticaret Odası’na devredilecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bütünşehir Yasası’nın 2014 yılındaki yerel seçimlerin ardından uygulamaya konulmasıyla büyükşehirlerde kapatılan İl Özel İdareleri’nin taşınır ve taşınmaz mallarının aidiyetinin hangi kuruma verileceği süreçte tartışma konusu olurken İzmir’de mülkiyeti ve işletimi Büyükşehir Belediyesi’ne değil de İzmir Valiliği’ne teslim edilen Balçova Termal Otel’in satılacağı öne sürülmüştü.

İddiaya göre; İzmir Valiliği otel arazisi içinde yer alan Alman Konsolosluğu’na ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kullandıkları binalar için ‘boşaltın’ talimatı gönderdi.  Türkiye’nin son yıllarda AB ülkeleriyle yaşadığı gerilim sonrası İzmir’de sekteye uğrayan sağlık turizmi için yeni bir hamle yapıldığı belirtildi.

Norveç Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda İzmir Valiliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Balçova Termal Tesisleri’ne sağlık sorunları tedavisi amacıyla gönderdiği turistlerin işlemlerini askıya almıştı. Sürdürülen 23 yıllık anlaşmanın güvenlik nedeniyle iptal edilmesinin sonrasında Balçova'ya gelen Norveçlilerin artık Macaristan'a gittiği öne sürülmüştü. Gelişmelerin kent turizmine olumsuz etkisinin olduğu ifade edilmişti. Satışın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak edilirken, yeni yol haritasında kiralama yönteminin de uygulanabileceği iddia edilmişti.

Öte yandan 2014 yerel seçimleri sonrasında dev tesisin mülkiyeti için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve dönemin İzmir Valisi Mustafa Toprak karşı karşıya gelmişti. Eski Vali Toprak tarafından oluşturulan komisyon aracılığıyla otelin mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmemişti.

İDDİA: TESİSLERİ ARTIK İZTO İŞLETECEK!
Son gelişmelerin ardından ortaya yeni bir iddia daha atıldı. Tesislerin işletmesinin yeni dönemde İzmir Ticaret Odası’na (İZTO) verileceği öne sürüldü. Alman Konsolosluğu ve SGK tarafından boşaltılan binaların yıkılacağı yeni bir tesisleşmeye gidileceği ifade edilirken, Ticaret Odası’nın yönetim kurulu toplantısında işletmenin devralınması konusunun gündeme geldiği belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yağmacılar
 21 Eylül 2018 Cuma 01:15
İl özel idarenin malını kime peşkeş çekeceklerini şaşırmışlar! İzmir'linin malı olup belediyeye devredilmesi gerekeni devretmedikleri sürece o tesisten hayır beklemelerinin anlamı yok!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz