MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Flaş iddia: İzmir’de o iki ilçede aday çıkarmaktan vazgeçildi!
Politika
9 Şubat 2019 Cumartesi 14:53

Flaş iddia: İzmir’de o iki ilçede aday çıkarmaktan vazgeçildi!

İYİ Parti’nin CHP ile kurulan ittifaktan bağımsız olarak aday çıkarmaya hazırlandığı Konak ve Torbalı’da kararından vazgeçtiği iddia edildi. Gelişmenin ilerleyen günlerde netleşmesi ve kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın İzmir’deki anlaşmasında flaş bir değişiklik yapılacağı iddia edildi. İYİ Parti gerçekleşen ittifak gereği Büyükşehir Belediyesi ve 23 ilçe belediyesindeki başkanlık noktasında CHP’yi destekleme kararı almıştı. CHP ise Tire ve Kiraz’da ise İYİ Parti’nin sahaya süreceği adayın arkasında duracaktı. Ayrıca Karşıyaka, Konak, Torbalı, Urla ve Selçuk’ta ise iki parti uzlaşı sağlayamamıştı.

İttifak dışında kalan 5 ilçenin 3’ünde ve Tire ile Kiraz’da İYİ Parti’nin adayları netleşmişti. Buna göre parti Tire’de; Salih Atakan Duran’ı, Kiraz’da Mehmet Emin Avşar’ı, Karşıyaka’da; Mehmet Yıldırım’ı, Urla’da Hasan Hüseyin Akgül’ü, Selçuk’ta ise Levent Görür’ü ilan etmişti. Konak ve Torbalı’da ise henüz bir aday belirlenmemişti. Kulislerde konuşulanlara göre İYİ Parti Konak ve Torbalı’da aday çıkarmaktan vazgeçti. İddianın ilerleyen günlerde netleşeceği ve kamuoyuna açıklanacağı aktarıldı. Böylelikle İYİ Parti Karşıyaka, Urla ve Selçuk’ta kendi adayını Kiraz ve Tire’de ise CHP ile ortak adaylarını 31 Mart günü yarışa sokacak.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İZMİRLİ
 9 Şubat 2019 Cumartesi 18:04
Eğer Selçuk ta da birleşmezlerse akp-mhp adayı seçimi açık ara kazanır.
 izmirli
 9 Şubat 2019 Cumartesi 15:57
dogru karar vermişler. Oylar bölünmesin. Buna karsılık chp izmirde selcuk ya da ödemiş gibi bir yeri vermeliydi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz