MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça'da tatbikata katılan askeri gemilere ziyaret
Güncel
22 Mayıs 2019 Çarşamba 14:50

Foça'da tatbikata katılan askeri gemilere ziyaret

TÜRK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük tatbikatlarından olan Denizkurdu-2019 Tatbikatı'na katılan askeri gemilerden 3'ü, demir attığı İzmir'in Foça ilçesinde halkın ziyaretine açıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 3 denizde eş zamanlı düzenlediği en büyük planlı tatbikatlardan biri olan Denizkurdu 2019'a katılan TCG Tekirdağ keşif karakol gemisi, TCG Tayfun hücumbotu ve TCG 18 Mart denizaltısı, ziyarete açıldı. Foça'nın dışında Aliağa ve Menemen ilçelerinden de çoğunluğu öğrenci yüzlerce kişi gemileri ziyaret etti. Özellikle ilk kez bir askeri gemiye binenler, harekat, silah ve elektronik sistemler ile görevli askerlerin yaşam alanlarını ilgiyle inceledi. Bazı öğrenciler, gemileri yakından gördükten sonra askerlik ve denizci olma konusunda daha istekli hale geldiklerini belirtti.

Gemiyi ziyaret eden Menemen Haldun Koşay Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri Yaren İnce, İklim Küçükyol ve Esra Aydın, daha önce fotoğraflarını gördükleri gemileri hem dışarıdan hem içeriden görmenin çok keyif verdiğini, sadece süs olarak gördükleri bayrakların ise her birinin ayrı bir anlamı olduğunu öğrenince şaşırdıklarını, Türkiye'nin modern harp gemilerinin varlığıyla gurur duyduklarını söyledi. Menemen Anadolu Lisesi felsefe öğretmeni Nesrin Karaduman ise, "Askerlerin ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını gördük. Bizim için ne kadar büyük fedakarlık yaptıklarını, bu ortamda yaşamak için psikolojilerinin ne kadar sağlam olması gerektiğini yerinde gözlemledik, hayran kaldık" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz