MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Foça’daki ağaç katliamı Meclis gündeminde!
Politika
13 Mart 2018 Salı 09:22

Foça’daki ağaç katliamı Meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Foça’da 20 futbol sahası büyüklüğündeki alanda yapılan ağaç katliamını TBMM gündemine taşıdı.

İzmir’in Foça ilçesinde bulunan ve 15-20 yıllık kızılçam ağaçlarına ev sahipliği yapan doğal ormanda çok sayıda ağaç kesildi.

Foça’nın Ulupınar Köyü Armutlu Dere Mevkii’ndeki büyük bölümünün kendiliğinden oluşan doğal ağaçların olduğu ormanın 20 futbol sahası büyüklüğündeki alanında ağaç kesimi yapıldı.

Köylüler kesime tepki verirken ağaçların kesilme nedenini öğrenmek için Menemen Orman Bölge Müdürlüğü’nü arayan Muhtar Selçuk Kabaklı’ya, “Ağaçlar, zeytinlik alanların korunması için kesiliyor” yanıtı verildiği iddia edildi.

Foça ve Yeni Foça’dan çok sayıda yurttaşın, kesim yapılan alana gelerek ağaçların kesilmesine tepki göstermesiyle, kesim durduruldu. Kesimin durdurulması üzerine Menemen Orman Bölge Müdürlüğü’nden alana gelen bir yetkili, “Gençleştirme yapmak için ağaçları kesiyoruz, yeniden ağaçlandıracağız” açıklamasını yaptı.

Kesimin nedeninin zeytinlikleri korumak ya da orman gençleştirme çalışması olduğuna inanmayan köylülerin iddiasına göre; Ormanın hemen bitiminde bulunan Demir Çelik Fabrikası’na bağlı kömürlü termik santralın depolama alanı yetersiz kaldı ve santralın cüruf atıklarının atılacağı depolama alanı açmak için ağaç kesimi yapıldı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sordu:

1 – İzmir Foça’nın Ulupınar Köyü Armutlu Dere Mevkii’ndeki ağaç kesiminin nedeni nedir?

2 – Söz konusu ormanın hemen bitiminde bulunan Demir Çelik Fabrikası’na bağlı kömürlü termik santralının depolama alanının yetersiz kaldığı ve ağaçların santralın cüruf atıklarının atılacağı depolama alanı açmak için kesildiği iddiası doğru mudur?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz