MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir'de seçilmiş kadınlar buluşması
Yerel Yönetimler
6 Aralık 2019 Cuma 10:26

Gaziemir'de seçilmiş kadınlar buluşması

Gaziemir’de seçilmiş kadınlar, 5 Aralık kadına seçme seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümünde ilçede düzenlenen etkinlikte deneyimlerini anlattı.

Siyaset, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin farklı alanlarında görev yapan, iş yaşamında etkin noktalara ulaşmış kadınlar, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nde yaşadıkları deneyimleri katılımcılarla paylaştı.
Gaziemir Kültür Evi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Mutlu, kadın belediye meclis üyeleri, belediyede görevli kadın müdürler, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri katıldı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Aslıhan Öngay Sert’in yönettiği etkinlikte, kadınların siyasete ve hayatın farklı alanlarına nasıl daha yoğun katılım sağlayabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Bu süreçlerdeki zorlukları deneyimlemiş kadınlar, dikkat edilmesi gereken noktaları yaşamlarından örnekler vererek katılımcılara aktardı.

Etkinlikte ayrıca kadınların, yaşamın her anında karşılaşılabilecekleri farklı senaryolara karşı nasıl tavır alacakları da tartışıldı. Her bir katılımcıya dağıtılan senaryolar, sosyal hizmet uzmanınca yorumlandı. Katılımcılarla birlikte alternatif çözüm yolları üzerine konuşuldu.

Etkinlikte katılımcılarla “Komşu daireden sürekli olarak kavga ve ağlama sesleri geliyor; müdahale etmek istiyorsunuz, ama eşiniz ‘aile içi mesele karışma’ diyerek sizi engelliyor” senaryosu da tartışıldı. Bu gibi durumlarda kadınlar, yaşamlarından örnekler vererek neler yaptıklarını anlattı. Senaryoyu yorumlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda “Böyle durumlarda tepkisiz kalmayarak ALO 183 gibi Şiddet Danışma hatlarının aranarak oradaki uzmanların duruma müdahale etmesi sağlanmalıdır. Yaşanan sıkıntıyla ilgili yetkililere telefon açmak vatandaşlık görevidir. Bu tarz durumlarda ‘bana ne’ demeyerek o telefonu mutlaka açmamız gerekiyor” dedi.

Gönüllülük daveti
Düzenlenen etkinliğin çok önemli olduğunu da dile getiren Deniz Arda “Etkinlikte bilmediğim çok şeyi öğrendim. İlçemizde kadınların sorunlarını çözmek için gönüllü çalışma grubumuz ile etkinlikler düzenliyoruz. Siyaset üstü bu gruba ilçemizdeki tüm kadınlar katılıp sıkıntılarını anlatabilir. Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda, her fırsatta belediyenin tüm kadınlara açık olacağını, belediyenin kadınlarla barışık olacağını söylüyor. Bu tip etkinliklerle kadınlara hem dayanışma hem de bilgi anlamında destek veriliyor” diye konuştu. 

Gönüllülük kavramının çok önemli olduğunun altını çizen Deniz Arda şunları söyledi: “Burada hepimize düşen görev, edindiğimiz her bilgiyi bilmeyenlerle paylaşmaktır. Belediyemize ait Kadın Danışma Merkezi olduğunu siz bilebilirsiniz, ama bunu bilmeyen birisine söylerseniz işte o zaman bu bilgi daha değerli hale gelir. Gönüllü ekibinin belediyemizin sosyal hizmetlerini bilmeyenlere anlatmaları gerekiyor. Kadınlarımız bu şekilde güçlenecektir.” 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz