MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir'de tepki çeken çöp kamyonu garajı!
Yerel Yönetimler
31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:28

Gaziemir'de tepki çeken çöp kamyonu garajı!

Gaziemir Belediyesi’nin temizlik işlerini yapan Gençoğulları Şirketi hazineye ait yeri kiralayarak depolama alanı yapma kararı aldı. Günlerdir devam eden düzenleme çalışmaları tepkilere neden oldu. Belediye yetkilileri, “Bizimle alakası yok. Şirket burada çöp aracı garajı kuracak. Ücretini yatırdığı için belediyeye ait araçları tahsis ettik” dedi. Öte yandan İZSU koruma havzasında bulunan alanda sondaj kuyusu açıldı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi’nin çöp ve temizlik işleri ihalesini alan Gençoğulları Temizlik Şirketi Sevgi Mahallesi’ndeki boş alanda çalışmalara başladı. Daha önce Sarnıç’ta kiraladığı yıkama ve garaj alanına aylık 10 bin TL kira ödediği belirtilen şirket bu kez hazineye ait yeri kiralayarak yerleşim alanına yakın bölgede yeni park ve çöp aracı yıkama istasyonu inşaatına başladı.  Menderes Görece ile Gaziemir Sevgi Mahallesi Pirenlik Mevkii’nde çalışmaları sürdüren şirket alanın etrafına kazık çakarak tel örgülerle çevirmeye başladı. Belediyenin her gün çöpünü toplayan araçların burada park etmesi, garaj olarak kullanması ve temizliğinin yapılması için başlayan çalışmanın bir ay içinde tamamlanacağı öğrenildi. Konut alanına yakın bölgede yapılan çalışmalar birçok vatandaşın tepkisine neden olurken oluşabilecek çöp kokuları nedeniyle halkın eylem yapabileceği de belirtildi.



SONDAJ KAZISI
Ayrıca, Tahtalı Barajı İZSU Koruma Havzası’nda yer alan alanda sondaj çalışmaları da yapıldı. Şirket bölgede su temini için çalışmaları sürdürürken çıkacak artezyen suyu ile yıkama yapılacağı dile getirildi. Birçok kişi de durumu İZSU Genel Müdürlüğü’ne bildirdi.
Çalışmalar sürerken Gaziemir Belediyesi de alanda iş makinesi ve ekipmanları görevlendirdi. Belediye yetkilileri şirketin gelir birimine kepçe ve dozerlerin çalışma saatlerinin karşılığı olan ücretleri yatırdığını belirtti. Yetkililer, “Kim parasını verirse araçları kiralıyoruz. Bunun da meclisten geçen bir miktarı var. O tarife şirkete uygulanmıştır” dedi.

AK PARTİ’DEN TEPKİ
İlçedeki duruma  Karabağlar İlçe Kongresi’nde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz’ın önerisi ile ‘il delegesi’ yazılan AK Partili İşadamı Hilmi Öztop da tepki gösterdi. İlçenin tanınmış müteahhitlerinden olan Öztop sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan, “Gaziemir Belediyesi’nin greyderi hazineye ait olan İZSU Koruma Havzası’nda 18 uygulaması olan bir yeri temizlik işleri ihalesini alan şirkete tesviye ediyor. Çit ve direkleri de gelmiş. Sıra geldi yeri işgal etmeye. Hadi hayırlısı. Belediye bunu yaparsa vatandaşa iyi örnek olur herhalde” dedi. 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Anti
 24 Aralık 2022 Cumartesi 16:48
?? Heykel dik iç sız uyu uyan heykel dik iç sız uyu uyan. Bu devran böyle sürer gider. Koskoca İzmir bi pisliğe mahkum edilmiş resmen ahır gibi bir köy burası
 
 1 Eylül 2015 Salı 08:51
halk eylem yapacakmış. aynı halk harmandalı ve izmiri kuzeyi bu pis kokuları çekerken neredeymiş? iş kendilerine dokundumu eylem yapacakları tutar.
 elif gürbüz
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 21:51
derhal derhal büyükşehir belediyesi gerekli adımı atmalı yoksa halk hesabını sorar
 Vatansaş
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:56
oh be ne güzel ama bunlar çevreci belediye sarnıç piknik alanı için asıp kesenler kendine gelince ortada yoklar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz