MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziemir’deki Pazar yeri tartışmasında söz belediyede: Can güvenliğini tehdit ediyordu!
Yerel Yönetimler
17 Ekim 2019 Perşembe 12:48

Gaziemir’deki Pazar yeri tartışmasında söz belediyede: Can güvenliğini tehdit ediyordu!

Gaziemir Belediyesi, kapalı pazar yeri esnafının tepkisine neden olan düzenleme ile ilgili açıklama yaptı.

Gaziemir Kapalı Pazar Yeri'nde yapılan düzenleme pazar esnafı ile belediyeyi karşı karşıya getirmişti. Tezgah yerlerini düzenleyen belediye bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan merdivenlerin amacı dışında kullanılması ve Pazar yerine araç girişlerinin statik yapıyı bozması gerekçesiyle çalışma yürütmüştü. Bu gerekçe ile merdiven kapatılmış ve araç girişini engellemek için alanda bulunan rampa kaldırılmıştı.

Pazar esnafının eylemlerine neden olan olay ile ilgili Gaziemir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada araç giriş yasağı ile ilgili olarak yük hesap değerinin 4-5 kat fazla olması nedeniyle binanın zemin kat taban döşemesinin zarar gördüğü ve bu sebeple can güvenliğinin tehdit altında olduğu belirtildi.  

Yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

“Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde hayata geçirdiğimiz uygulamalar sonrası bazı kişi ve kurumlarca kamuoyunu aldatıcı açıklamalar yapıldığı görülmüştür. Pazar yerinde yaptığımız uygulamalar hakkında vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.  

 Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde bulunan merdiven yangın merdiveni olmayıp, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan bir merdivendir. Keza binanın pazar kurulan zemin katı iki yola cepheli ve yanları açık olması nedeniyle yangın merdivenine ihtiyaç bulunmamaktadır. Ayrıca, bu merdiven altının genel geçer kabul gören toplumsal kuralların dışında kullanılmış olmasından dolayı vatandaşlarımız tarafından şikayet konusu olmuştur. Bu gerekçeler nedeni ile merdiven kapatılmıştır.

Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca zemin kat taban döşemesi üzerine araç çıkarılmaması için sadece araç rampaları kaldırılmış olup yayalara ait rampalar kullanılmaya devam etmektedir”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 18 Ekim 2019 Cuma 09:09
Sen çık bakalım bir akp belediyesinin önünde böyle poz verebiliyormusun ?
 Mustafa CAN
 17 Ekim 2019 Perşembe 15:47
Bu olayın pazarcının sorunu olmaktan çıkıp AKP Meclis Üyeleri tarafından siyaset malzemesi olarak kullanılmasını şiddetle kınıyorum. Sayın meclis üyeleri bu konularla değilde, halkın genel çıkarları ile ilgili çözüm önerileri sunsalar daha iyi olur.Genel merkezler bazında yapılan sataşmaların belediye hizmetlerini etkilememesi için her partinin meclis üyeleri bu makamlara hizmet için geldiklerini unutmamaları lazım. Olaya bu açıdan bakılarsa pazarcı esnafının sorunları uzlaşma yoluyla çözülecektir.Kısacası pazarcı esnafı kendinin siyasete alet edilmesine izin vermez bir tutum takınırsa (gaza gelip saçma sapan eylem yapmazsa) her şeyin yoluna gireceğinden hiç kuşkuları olmasın. Herkese iyi çalışmalar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz