MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: DSP, küllerinden yeniden doğacak
Politika
2 Ağustos 2020 Pazar 10:29

Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: DSP, küllerinden yeniden doğacak

Bülent Ecevit'in kurduğu bu partinin, Türk siyasi hayatının bir parçası olduğunu belirten Karakülçe, bir sonraki genel seçimlerde gerçek gücünü ortaya koyacağını ifade etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bir dönem Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanlığı yapan, bugün aynı partide Genel Başkan Yardımcısı olarak bulunan Selçuk Karakülçe, partisinin eski kimliğine kavuşma yolunda önemli adımlar attığını söyledi. Demokratik Sol Parti'nin, Türk siyasi yaşamının vazgeçilmez, siyasetin olmazsa olmazı, bir yörünge partisi olduğunu ifade eden Karakülçe, "Toplumun temel harcı, emeğin sığınağıdır DSP... Toplumun tüm katmanlarıyla, varlığıyla yokluğuyla, halkın derdini dert edinen, Bülent Ecevit'in kurduğu, emeğin en yüce değer olduğunu savunan, milliyetçi sol bir partidir, Demokratik Sol Parti" diye konuştu.

AK PARTİ, SON DEMLERİNİ YAŞIYOR

En son yapılan yerel seçimlerde etkili olduklarını belirten Selçuk Karakülçe, şu değerlendirmelerde bulundu: "Geride bıraktığımız seçimlerde üç büyük ilçede, beş beldede iktidar olduk. Denge unsuru olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Önümüzdeki genel seçimlerde DSP, yeniden Türk siyasetinde hak ettiği yeri ve beklenen konumunu mutlaka yakalayacak. Bununla ilgili çabalarımız devam ediyor. Örgütlerimiz harıl harıl çalışıyor. Bu çerçevede toplum içinde oluşan dinamikler, sürekli takip ediliyor."

CHP'YE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştiren Selçuk Karakülçe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de iktidar son demlerini yaşıyor. Elindeki tüm argumanları sahaya sürerek ömrünü uzatmak istiyor. Ayasofya şovu yaptılar. O şov esansında, kendi kabul ettikleri tüm kurucu değerleri anarken, Atatürk ve silah arkadaşlarını anan olmadı. Üstelik Atatürk'ü lanetlediler. Bizce diyanet değil, hıyanet işleri başkanı olan, asıl işi toplumu birleştirmek olan ama söylemleriyle toplumu ayrıştırıp kin nefret söylemlerini artıran bir din adamıyla bugünkü noktaya geldik. Bu iktidarın artık vatandaşa vereceği bir şey kalmamıştır. Bu tablo içerisinde muhalefetin, daha gayretli olmasını bekliyoruz. CHP'nin 13 manifestonun çoğu, bizim de listemizdedir. Bu nedenle son derece olumlu buluyoruz o manifestoyu. Bunlar çoktan yapılması gerekirdi. Önümüzdeki süreci çok daha iyi değerlendireceklerini umuyoruz. Biz de DSP olarak, CHP'ye gerekli desteği vermeye hazırız."
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erdinç tütüncüoğlu
 4 Ağustos 2020 Salı 12:34
Ecevit''in yolundaki mücaadelerizi yürekten kutluyorum.Başarılar diliyorum
 süleyman
 2 Ağustos 2020 Pazar 13:36
Sizin işiniz.AKP tetikçiliğini yapmak.
 
 2 Ağustos 2020 Pazar 11:47
En son AHaber'e çıkmışlardı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz