MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gölmarmara Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!
Ege
6 Aralık 2017 Çarşamba 15:01

Gölmarmara Gölü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

İzmir'in Menemen ilçesindeki Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Gölmarmara Gölü'ne Gördes Barajı nedeniyle su gelmediğini söyleyerek su kaynağının kurumak üzere olduğunu belirtti.

Sol Sahil Sulama Birliği kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya gözlemci olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden ve Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Şube Müdürlüğü'nden temsilciler, misafir olarak da Menemen Denizbank Şube Müdürü M.Ünal Boztürk, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Veli Kan ve meclis üyelerinin tamamı katıldı.

Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, 2017 yılı sulama sezonunun 25 Haziran'da başlayıp 28 Ağustos'ta sona erdiğini belirterek, "Yıl içerisinde baraj ve gölden 63 gün boyunca kanallarımıza su aldık. Birliğimiz yıl içinde 90 milyon metreküp su kullanmıştır. 2018 yılına Salihli Demirköprü Barajı ve Gölmarmara'dan devreden suyumuz yoktur" dedi. Birliğin su kaynağı olan baraj ve göle giderek bazı tespitlerde bulunduğunu anlatan Önal, "Salihli Demirköprü Barajı, 10 yıl boyunca gördüğümüz en düşük değerde. Gölmarmara kaynağımızın akarına Gördes Barajı inşa edildiği için su gelmiyor, gölün bir kısmı çiftçiler tarafından tarım alanı, bir kısmı da hayvan otlak alanı mera haline gelmiş durumdadır. Gölümüze su gelmediği için kaynağımız kurumaya yüz tutmuştur. Bir su kaynağını inşa ederken diğer su kaynağını kurutuyorsunuz. Bu yüzden Menemen Ovası'nı zor günler bekliyor. Ümidimiz, tek su kaynağımız olarak kalan baraja kış yağışlarıyla bol su gelmesi" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Metin Eriş
 6 Aralık 2017 Çarşamba 16:42
Orta Asya'yı kurutup Anadoluya göç eden atalarımızın torunları olduğumuzu ispatladık.Sıra Anadoluyu kurutmaya geldi.Göller yöresindeki tüm göller kuruyor,kirleniyor.Konya,Karaman ovası tobruk oyuklarla göçüyor.Neredesin DSİ'nin bağlı olduğu anlı şanlı Çevre ve Orman Bakanlığı ve Bakan. Sizler bakacaksınız ve göreceksiniz.Memleket çöle dönüyor.Uyanın bu gaflet uykusundan.Her ay yaptığınız Toplu açılış törenleri ile göz boyamayı bırakın.İş yapın.Çoraklaşma,çöllenme,sulak alan kaybı had safhada.NEREDESİNİZ? GÖRMÜYOR MUSUNUZ? DUYMUYOR MUSUNUZ? Yok biz yapamıyoruz diyorsanız,bırakın yapacaklar gelsin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz