MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Göztepe'de Tamer Tuna dönemi: Flaş transfer açıklamaları
Spor
22 Haziran 2017 Perşembe 14:34

Göztepe'de Tamer Tuna dönemi: Flaş transfer açıklamaları

Spor Toto Süper Lig'e 14 yıl aradan sonra yükselen Göztepe, teknik direktörlük görevine getirdiği Tamer Tuna'yla resmi sözleşme imzaladı. Son 2 sezondur Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan 41 yaşındaki Tuna ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Adnan Süvari Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Başkan Mehmet Sepil de katılırken Tuna Göztepe'de başarılı olacağını söyledi. Futbolculuk kariyerinin ardından Dardanelspor'da teknik direktörlük, Gaziantepspor'da antrenörlük de yapan Tamir Tuna, Süper Lig'de yeterince tecrübe sahibi olduğunu dile getirerek, "Hem futbolculuk yaşamımda hem de antrenörlük kariyerimde Süper Lig'de uzun zaman yer aldım. Buraya deneyimlerimi aktarmak için geldim. Göztepe'ye imza attığım için çok huzurluyum" diye konuştu.

Göztepe'deki ilk yılında ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini belirten Tuna, "Transferde kulüple birlikte belirlediğimiz futbolcularımız var. Transferlerle alakalı bugüne kadar olan ihtiyaçlarımızı belirledik, gereken görüşmelerimizi yapıyoruz. Oyuncu portföyümüz geniş. Bana göre de planlamalar yaptık. Taraftarımıza ve bize yakışan en iyi isimleri getireceğiz" dedi.

Tamer Tuna eski takımı Beşiktaş'tan transfer yapacaklarına dair söylentilere ise şu cevabı verdi:

"İhtiyacımız neyse takviyelerimizi gerçekleştireceğiz. Bu Beşiktaş'tan da olabilir diğer takımlardan da. Kadro tespitlerimiz başladı. Profesyonelliğin gereği neyse onu yapacağız. Ancak şu an somut bir adım yok." Tuna'nın ekibinde Tahsin Tam, Mehmet Ak, Can Göçer, Suat Arıcan, Stefano Marrone, Anıl Can Yolgörmez ve Hakan Özür yer alacak. 

SEPİL: "FİKİRLER UYUŞTU"
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Tamer Tuna ile tüm fikirlerinin uyuştuğunu söyledi.

Tamer Tuna'yı daha önce tanımadığını anlatan Sepil, "Kendisi ile ilk olarak telefon görüşmesi yaptık ve İzmir'e davet ettik. Tuna'ya Göztepe ile ilgili düşüncelerini sordum ve fikir birliğine vardık. Tamer Tuna, Süper Lig'i çok iyi biliyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yanında önemli bir deneyim yaşadı. Göztepe'ye Tamer Tuna'nın yakışacağını gördük ve anlaştık. Daha önce kendi başına Süper Lig'de bir takım çalıştırmaması risk olarak algılanabilir. Ama kendisinin en önemli özelliği futbolun akademik yönünü çok iyi bilmesi" dedi. 

STAT MÜJDESİ
Göztepe'ye Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapılacak yeni stat için Başkan Mehmet Sepil müjdeyi verdi. Toplu Konuk İdaresi'nin (TOKİ) 14 Haziran'da gerçekleştirdiği ihalenin en kısa sürede resmiyet kazanacağını dile getiren Sepil, "Temmuz ayının ortalarında Gürsel Aksel Tesisleri'ne ilk kazmayı vuracağız" diye konuştu. Bu sezon ise iç saha maçlarını Bornova Stadı'nda oynamak istediklerini dile getiren Sepil, "Bornova Stadı'na 5 bin kişilik portatif tribün yapılması zor, bunu daha az kapasiteye çekip inşa edeceğiz. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Sonuna kadar Bornova Stadı için çabalayacağız. Ancak bir sonuç elde edemezsek mecburen Atatürk Stadı'na dönüş yaparız" dedi. Öte yandan Göztepe, Urla Adnan Süvari Tesisleri'ni genişletme çalışmalarına başladı. Tesislere yapılacak ek binanın temeli atılırken antrenman sahası da ikiye bölünecek. 

JOSUE BOMBASI
Transfer çalışmalarını sürdüren Göztepe, geçen sezonu Galatasaray'dan geçiren orta saha oyuncusu Josue ile görüşmelere başladı. Sarı kırmızılıların Fenerbahçe ile de adı anılan Portekizli futbolcuyu İzmir'e davet ettiği öğrenildi. Bonservisi Porto'da olan deneyimli futbolcuyla yapılacak görüşmelerde anlaşma sağlanması bekleniyor.

Bu arada Başkan Mehmet Sepil, listelerinde olan Kasımpaşalı Andre Castro transferinin maliyetten dolayı zora girdiğini söyledi. Sepil, 2 gün içinde kamp kadrosunun açıklanacağını dile getirdi. 3 Temmuz'da top başı yapacak sarı kırmızılılar 14-28 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'da kampa girecek. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 1925
 22 Haziran 2017 Perşembe 23:44
Atatürk stadı en mantıklı tercih.
 
 22 Haziran 2017 Perşembe 20:35
bu yıl nasıl cıktıysa seneye de oyle düser. Adanaspor gibi olacak. kaliteli topcu bile yok.
 
 22 Haziran 2017 Perşembe 16:03
Doğru bir tercih. 14 yıl sonra süper lige çıkan takıma süper lig tecrübesi olmayan bir hocanın takımın başına getirilmeliydi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz