MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gündem: Ekonomi... CHP'li Arslan'dan Ağrı çıkarması
Politika
21 Eylül 2018 Cuma 10:10

Gündem: Ekonomi... CHP'li Arslan'dan Ağrı çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ednan Arslan, 13 maddelik eylem planını ve CHP’nin ekonomik politikalarını anlatmak için Ağrı’ya gitti. Arslan Ağrı’da esnaf kurumları ile buluştu.

Geçtiğimiz Salı ve Çarşamba günü Ağrı’da odalara ve sendikalara ziyaretlerde bulunan İzmir Milletvekili Arslan, parti politikaları hakkında bilgiler verdi. Arslan iki günlük Ağrı programı kapsamında ilk ziyaretini CHP Ağrı İl Başkanlığı’na yaptı. İl Başkanı İbrahim Aslan ve il yönetim kurulu ile bir araya geldi. Ardında il örgütü ile birlikte Ağrı Şeker-İş sendikasını ziyaret edip Kılıçdaroğlu’nun ekonomik çözüm reçetesini sendika temsilcileri ile paylaşarak şu değerlendirmelerde bulundu; “Cumhuriyetin ilk sanayi hamleleri arasında yer alan şeker üretimi ciddi bir istihdam ve ekonomik değer yaratmaktaydı. AKP politikaları ile ülkemizi bu alanda açık pazar haline getirilmesi istenmektedir. Bazı uluslararası şeker kartellerinin güdümünde hareket edildiğini görmekteyiz. Uluslararası finans çevrelerinin baskısı ile şeker fabrikaları özelleştirilmiştir. Ülkemizi nişasta bazlı şeker (NBŞ) piyasasına teslim edilmek istenmektedir, çünkü bu alanda uluslararası çıkar gruplarına büyük bir rant var. Geçtiğimiz süreçte, Atatürk döneminde zor koşullarda, onca yokluğa rağmen kurulan fabrikalarında yer aldığı pek çok tesisin alelacele satıldığına tanık olduk. Bu özelleştirmeler başta çocuklarımız olmak üzere tüm ülkenin sağlığını hiçe sayarken, milyonlarca şeker pancarı üreticisini de mağdur etmektir. CHP iktidarında önce insan anlayışı ile üretime dayalı, öz kaynaklarımızın değerlendirildiği, istihdam ve katma değer yaratan bir model oluşturulacaktır.” dedi.

İKİ MAAŞTAN FAZLASI SADECE KÖMÜR ZAMMINA GİDİYOR
Ednan Arslan ve CHP Ağrı İl Başkanlığı temsilcileri, Şeker-İş sendikası ziyaretinin ardından Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar odasına da ziyarette bulundu. Oda yönetimi ile esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılar hakkında fikir alışverişi ve değerlendirmelerde bulunan Arslan; “Esnafımız zor bir dönemden geçiyor. Dövizde yaşanan artış en çok esnafımızı vurdu. Esnaf mal alamıyor, alsa da pahalıya satmak zorunda kalıyor, bazen önünü göremediği için satmaktan korkuyor. Hemen hemen her üründe fiyatlar yüzde elliyi bulan oranda artığından dolayı vatandaşın alım gücü yarıya yarıya düştü. Ağrı kış mevsiminin en zor koşullarda yaşayan illerimizden bir tanesi. Kömürün tonu bin liradan 1750 liraya çıkmış durumda. Vatandaşımız kömür alamıyor. Esnaf önünü göremediği için elindeki kömürü satamıyor. Bir aile kış boyunca ortalama beş ton kömür kullanıyor. Geçtiğimiz kışa göre vatandaşımız kömüre 3750 lira fazladan ödeme yapacak. Özetle asgari ücretli bir vatandaşımızın iki maaşından fazlası sadece kömürün zammına gidiyor” şeklinde konuştu.

Arslan partisinin seçim vaatlerini hatırlatarak “Partimizin seçim vaatlerinden biride esnafın belini büken stopajın kaldırılmasıydı. Esnaf zaten kira veriyor. Ödediği kira üzerinden bir daha para ödüyor. Biz CHP’li Milletvekilleri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde mecliste esnafımızı, vatandaşımızı rahatlatacak çözümler sunuyoruz. Geçtiğimiz hafta stopajın kaldırılması için kanun teklifi verdik. Halkımız için mücadelemiz durmadan sürecek” dedi.

ÜRETEREK KAZANACAĞIZ, ÜRETEREK BÜYÜYECEĞİZ
Arslan, Ağrı’da gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası ile Ağrı Ziraat Odası’na da ziyaretlerde bulundu. Partisinin ekonomik politikalarını anlatan Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dövizin yükselişi ve ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik çıkmaz ile ilgili hazırladığı reçeteyi oda temsilcileriyle paylaştı. “Türkiye’nin yetiştirdiği önemli maliye uzmanlarından biri olan Genel Başkanımızın söylediği gibi; Üretimi önceleyen bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçirilmelidir. Bir ülke tarlada, fabrikada, bilim ve sanatta üretirse güçlü olur. Bunun için doğru planlama ve teşvik gereklidir” şeklinde görüşlerini iletti. Ülkenin kalkınması için üretimin temel esas olduğunu vurgulayan Arslan, “Üretim hayattır, yaşamın olmazsa olmazıdır. Ülkemiz ekonomi alanında iç ve dış piyasalarda var olmak istiyorsa, devlet özel sektöre gerekli desteği sağlanmalıdır. Küçük ve orta ölçekli firmaları rekabet edebilecek güce getirecek politikalar üretmelidir. Devlet teknoloji üreten alanlarda varlığını sürdürmelidir. Kamu yatırımları ekonominin ve halkın ihtiyacına yönelik olmalı ve artırılmalıdır.  Piyasaları düzenleyici kurumlar yeniden işlevsel hale getirilmeli, yanlış özelleştirme politikalarına da son verilmelidir. Stratejik alanlardaki KİT’ler geliştirilerek korunmalıdır. Ülkemizde ham madde var, iş gücü var, genç nüfus var, kalifiye eleman var. Fakat organizasyon yok, planlama yok. CHP iktidarında bu organizasyonları ve gerekli tüm planlamaları yapacağız. Üreterek kazanacağız, üreterek büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz