MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güzelbahçe 17 Ağustos'u unutmadı
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2017 Perşembe 15:47

Güzelbahçe 17 Ağustos'u unutmadı

17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe’de bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Anma etkinliğinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “İktidar kentsel dönüşüm yerine rantsal dönüşüm peşinde” dedi.

Güzelbahçe’de 17 Ağustos Parkı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine bu depremde kardeşini ve eniştesini kaybeden CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Belediye Başkanı Mustafa İnce, AKUT Kurucu ve Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, insanların bu tür afetleri adeta bir film gibi izlediğini belirterek, “Ne zaman insanın kendi başına geliyor o zaman gerçekle yüzyüze kalıyorlar. Bu nedenle iş işten geçmeden depremle yaşamayı öğrenmeliyiz ve gerekli önlemleri almalıyız. İzmir’de belediyelerimiz  halkımıza deprem bilincini kazandırmak için çaba sarfediyor. Yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Ancak siyasi iktidar her alanda olduğu gibi deprem konusunda da yeterli çalışmayı yapmıyor. Halktan aldığı deprem vergilerini adeta gasp ediyor. Bu iktidar her açıdan doğayı ve kentleri yağmalıyor. Tamamen rantı ve karı düşünüyorlar. Kentsel dönüşüm yerine rantsal dönüşüm yapıyorlar ” diye konuştu.

Anma etkinliğinde konuşan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de, eğitimsizlik, cahillik ve kötü yöneticiler nedeniyle yaşananlardan ders alınmadığını belirterek, “Aklı ve bilimi kullanmıyoruz, ders almıyoruz. Bizi yönetenler en kısa yönden işin içinden takdiri ilahi diyerek çıkıyor, suçlarını örtbas ediyor. İstanbul’da kentsel dönüşüm adı altında tam bir rantsal dönüşüm yapılıyor. 493 toplanma merkezinden şu anda sadece 77’si kaldı. Diğerlerine ya rezidans ya da AVM yapıldı. 18 yıldır deprem vergisi ödüyoruz, ama bu vergilerle depreme karşı hiçbir çalışma yapılmadı, bir kuruş bile harcanmadı. Bu iktidarın derdi rant ve para. Yakında İstanbul’da yaşanacak büyük depremin ve ölenlerin baş sorumlusu bu iktidardır.  Çünkü 15 yıldır ülkenin mutlak hakimi olan bu iktidar depremle ilgili hiçbir şey yapmamıştır” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de Güzelbahçe’de depreme dayanıklı bina yapılması için işi çok sıkı tuttuklarını belirterek, “Bir kere ilçemizde 5 katın üzerinde konut yapımına izin vermiyoruz. Binaların yüzde 80’i tek katlı veya iki katlı. Ayrıca toplanma alanları ve parklarımız diğer kentlere nazaran daha fazla. Biz yeşil alanlarımızı ve parklarımızı halkın hizmetine sunuyoruz, betonlaştırmıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından parktaki anıtın önüne güller bırakıldı, ardından lokma dağıtıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz