MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güzelbahçe vapuru kalkıyor: Ücretler ne kadar olacak?
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2018 Salı 10:13

Güzelbahçe vapuru kalkıyor: Ücretler ne kadar olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dış körfezde başlattığı Foça ve Mordoğan gemi seferlerinden sonra, şimdi de Güzelbahçe’de deneme seferlerine başladı. Konak, Karşıyaka ve Alsancak bağlantılı gemiler, Bakanlık izninin ardından çalışacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl startını verdiği Foça ve Mordoğan seferlerinin ardından, bu yıl da Güzelbahçe’ye vapur seferi başlatıyor. Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler yapan Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ tarafından gerçekleştirilecek Güzelbahçe seferlerine Denizcilik Ulaştırma ve Haberleştirme Bakanlığı’ndan gelecek iznin ardından start verecek.

GÜZELBAHÇE’YE ÇOK YAKIŞTI
İZDENİZ'in Güzelbahçe seferleri için yaptığı hazırlıklar, ilçe sakinlerini de mutlu etti. İlk vapurun iskeleye yanaştığını görünce büyük bir heyecan yaşadığını belirten Ali Arslan, “Güzelbahçelilerin her gün merakla beklediği bir olaydı. Çok sevinçliyiz. Vapuru limanda görmek bile insanın içini açıyor. Bundan sonra otobüse binmek yok. Trafiğe girmeden, denizin içerisinde huzurlu bir yolculuk yapacağız. Güzelbahçe’nin sakinliğine çok yakıştı. Ne mutlu Güzelbahçe’ye” dedi.

Hande Maytalman ise duygularını şu cümlelerle anlattı:

“Uzun zamandır beklediğimiz bir olaydı. Sürekli vapur seferleri başlayacak gibi duyumlar alıyorduk. Gözümüz yollarda kaldı. Her gün Alsancak’a gidip gelen biri olarak gerçekten hayatımızı çok olumlu yönde etkileyecek bir ulaşım türünü kazanıyoruz. Güzelbahçe vapuru trafiğin büyük bir yükünü alacak. Arabalarımızı bırakıp daha keyifli, daha hızlı ve stressiz bir yolculuk geçireceğiz. Çok mutlu olduk.”

Yolcusuz ilk deneme seferini gerçekleştiren "İhsan Alyanak" vapurunu Güzelbahçe iskelesinde karşılayanlar arasında, Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri Mustafa Oğuzhan Karataş ve İlker Özeker de vardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gerekli izin sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacağı Güzelbahçe seferlerinin ücretleri tam 7 TL, öğretmen 6, öğrenci ise 5 TL olarak belirlendi. İzmirliler Güzelbahçe seferleri için de “İzmirim” kartı kullanacak. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 08:04
Merkez ilçe Çiğli'nin binlerce yolcusunun ihtiyacını karşılayacak Çiğli vapur iskelesi yapılmayıp, ısrarla dibinde bostanlı iskelesi olmasına rağmen mavişehir iskelesi ve 3-5 yolcusu bile olmayan güzelbahçe vapur iskelesi. Bu kafalarla İzmir kesinlikle gelişmez. Güzelbahçenin kaç yolcusu varda vapur iskelesi yapılıyor? Paraları çarçur etmekten başka birşey değil. İskelemiz var demek için yapılmış.
 Mwryem caglar
 15 Mayıs 2018 Salı 17:20
Cok iyi oldu tskler izmir icin
 Gul
 15 Mayıs 2018 Salı 16:12
Her gun kullanan icin ucret yuksek Istanbul''da otobus ucreti basiyor. Indirim istiyorum
 Baris
 15 Mayıs 2018 Salı 15:54
Haberi duyunca cok sevindim ucreti ogrenince hayal kirikligina ugradim. 7 tl cok fazla olmus. Normalde ise 2.86 liraya konaga gidiyordum. 7 lira nasil vereyim simdi. Bari tam bilet 5 tl olsaydi ??
 Meryem Sarıgül
 15 Mayıs 2018 Salı 14:16
Hayırlısı olsun inşallah kendi adıma çok sevindim ama Güzelbahçe yi memnun etmek çok zor benim nacizane fikrim
 Ercan
 15 Mayıs 2018 Salı 11:32
Bayraklı seferleri bile yeterli ilgi olmadığı için kaldırıldı.Dilerim gereken ilgiyi görür ama vapur iskele sayısının artması şart.Malesef her konuda olduğu gibi burda da izmir çeşitli engellemelerle karşılaştigida ayrı bir gerçek.
 Vapur
 15 Mayıs 2018 Salı 11:22
Güzelbahçe- Konak arası tam bilet otobüs + metro 2.86.-TL
 volkan
 15 Mayıs 2018 Salı 10:30
bazi akp li yandaşlar anlasin iskele izni sefer koymak bile bakanlık iznine tabi o yuzden belediyeye saldirmasinlar ama belediye bilet fiyatini abartmis ilk basta özendirmek icin fiyati normal tutabilirdi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz