MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hollanda'dan Konak'a 'mülteci ve kadınlar' için hibe
Yerel Yönetimler
29 Haziran 2020 Pazartesi 14:57

Hollanda'dan Konak'a 'mülteci ve kadınlar' için hibe

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın finanse edeceği “Türkiye’de yaşayan mülteci ve yereldeki dar gelirli kadınları güçlendirme projesi” ile ilgili protokol, çarşamba günü Meclis’te oylanacak.

EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi, AB hibelerinden faydalanmaya devam ediyor. Konak Belediyesi ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı arasında “Kadınların Güçlendirilmesine yönelik Programların Uygulanmasına” ilişkin prokotol kapsamında bir adım daha atılıyor. Konak Belediye Meclisi, Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen “Türkiye’de Yaşayan Mülteci ve Yereldeki Dar Gelirli Kadınları Güçlendirme Projesi” çerçevesinde, Konak Belediyesi’nin projesi de AB hibelerinden faydalanacak.

Çarşamba günü bu konu, Konak Belediye Meclisi üyelerine sunulacak, oylanacak. Protokolün imzalanmasına yönelik karar alındığı takdirde, imza için Başkan Abdül Batur’a yetki verilecek ve dosya Dışişleri Bakanlığı’na gönderilecek.

KADINLARA YÖNELİK HEDEFLER
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kadınlara yönelik pek çok projeleri olduğunu belirterek şu bilgiyi aktardı: “Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen projeyle, ülkemizde yaşayan dar gelirli kadınların ve Suriyeli kadınların ekonomik yaşama katılımlarının artırılması amaçlanıyor. Kadınların, aileleriyle mahallelerinin sosyal ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi de hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda, girişimcilik ve istihdam olanaklarıyla ekonomik yaşama katılan kadınların sayısını artırmak ve kadınların ortak liderlik becerilerini geliştirerek kaynaklara erişimlerini sağlamak istiyoruz. Kadınlara yönelik faaliyetlerimiz, Hollanda Dışişleri Bakanlığı’ndan gelecek hibeyle daha geniş kapsamlı olacak.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz