MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hükümet teklifini açıkladı: Sendikadan cevap
Ekonomi
14 Ağustos 2017 Pazartesi 15:31

Hükümet teklifini açıkladı: Sendikadan cevap

Hükümet memura 2018 ve 2019 için yüzde 3+3 zam önerisinde bulundu. Zammı yeterli bulmayan memur sendikaları ise "Bu teklife kapalıyız" açıklaması yaptı.

Hükümetin kamu görevlileri ve memur emeklilerine yönelik zam teklifi belli oldu.

Teklifi açıklamak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kameralar karşısına geçti.

Buna göre memur maaşlarına, 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkı teklifinde bulundu.

Sarıeroğlu'nun açıklamasına göre, altı aylık enflasyon ilgili tutarı aşarsa fark ödenecek.MEMUR SENDİKALARI: BU TEKLİFE KAPALIYIZ

Hükümetin zam teklifine Memur-Sen'den hızlı bir yanıt geldi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Hükümetin memurlara yaptığı teklif taleplerimizi karşılamaktan çok uzak. Biz sunulan teklifi eski Türkiye'nin teklifi olarak görüyoruz. Onun için bu teklifi müzakere etmeye değer bulmuyoruz ve bu teklife kapalıyız" dedi. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Enflasyn
 14 Ağustos 2017 Pazartesi 19:31
Enflasyon hesabı yapan Tuık başkanı açıklamıştı 2017 nin ilk aylarında; enflasyon hesabı yapılırken artık gıda maddelerinin ve alkolsüz içeceklerin sepetteki ağırlığını düşürdük, pahalı diye bamyayı sepetten çıkarttık onun yerine stor perdeyi dahil ettik.Bundan güzel enflasyon hesabı olur mu? Böyle yapıldığı halde enflasyon çift haneli rakamlarda sepet eskisi gibi kalsa 3 haneli rakam çıkarmıydı?
 yok
 14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:59
Sevgili memurum yok hazinede para yok olsa tükkan senin inşallah 2023 te verecez idare edin.Gıda maddeleri dünyanın en ucuz ülkesiyiz.
 
 14 Ağustos 2017 Pazartesi 17:00
Yüzde 3 mü ? Grev olacak mı ? Hadi grev yapın da göreyim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz