MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İTB ve İZTO’dan ortak stant ortak hedef
İş Dünyası
9 Kasım 2018 Cuma 09:59

İTB ve İZTO’dan ortak stant ortak hedef

Antalya’da düzenlenen 9. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) ortak stant açan İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege’nin coğrafi işaretli ürünlerini tanıtarakgıda markalaşması alanında örnek bir işbirliğine imza attı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile Antalya’da 24-28 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen 9. Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX)İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ortak stant ile katıldı.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla ve “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla düzenlenen 9. YÖREX Fuarı’na İTB ve İZTO’nun yanı sıra Türkiye’nin 72 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 485 firma katılım gösterdi ve fuarı toplam207 bin 483 kişi ziyaret etti.

Ağırlıklı olarak Yöresel ve Coğrafi İşaretli Ürünlerin tanıtıldığı fuarda, İTB ve İZTO standında beş gün boyunca Coğrafi İşaretli İzmir Boyozu, İzmir Kumrusu, İzmir Şambalisi, İzmir Lokması, Ege Sultani Üzümü, Ege İnciri ve zeytin ikram edilerek Ege’ye özgü natürel sızma zeytinyağı tadım etkinlikleri düzenlendi.Coğrafi İşaretli ürünlerin öneminin vurgulandığı stantta Oda ve Borsa faaliyetleri ve etkinlikleri tanıtıldı.

KESTELLİ: KURUMLAR ARASI SİNERJİYİ ÖNEMSİYORUZ
Fuar sonrası değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Geçtiğimiz ilkbaharda yapılan Oda ve Borsa seçimlerinin ardından, İzmir’de faaliyet gösteren kurumlar olarak bir araya geldik ve kent ekonomisine daha fazla katkı sağlamak adına bir güç birliği oluşturduk. YÖREX Fuarı’nda da İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası olarak ortak stant açarak kentimizin etkin tanıtımı için birlikte çalıştık. Kurumlar arası sinerjinin önemine ve değerine inanıyoruz. Tek hedefimiz daha güçlü bir İzmir ve daha güçlü bir Türkiye’yi hep beraber inşa edebilmek” dedi.

ÖZGENER: İZMİR’İN MARKALAŞMASI ORTAK HAYALİMİZ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgenerise yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi bakımından tarım ve gıda sektöründe demarkalaşma atağına geçilmesinin gerekliliğine dikkatleri çekerken, bunun en etkin araçlarından birinin de coğrafi işaret tescili olduğunu vurguladı. YÖREX fuarını da bu yönden önemsediklerine değinen Özgener, “İzmir Ticaret Borsası ile bu işbirliğine çok kıymet veriyoruz. Borsamızın da coğrafi işaret tescili konusuna özel önem verdiğini biliyoruz. Her alanda olduğu gibi gıda alanında da İzmir’in markalaşması iki kurumun da hayali... Ortak çalışmalarımızın devamının geleceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

İZMİR STANDINA ÜST DÜZEY İLGİ VARDI
TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akar, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen ve 72 ilden çok sayıda üst düzey yönetici, İTB ve İZTO’nun ortak standına ziyarette bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz