MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZBAN işçisine müjdeli haber!
Yerel Yönetimler
10 Ocak 2018 Çarşamba 18:04

İZBAN işçisine müjdeli haber!

İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN)'da taşeron olarak çalışan temizlik ve güvenlik emekçilerinin kadroya geçiş ile iglili evraklarının alınmaması tartışmalar yol açmıştı. İzmir Valiliği'nin araya girmesiyle sorun çözülürken DİSK Ege Bölge Temsilciliği konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

EGEDESONSÖZ- Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), dün İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) bünyesinde taşeron olarak çalışan toplam 750 güvenlik ve temizlik çalışanlanın kadroya geçiş ile ilgili olarak evraklarının teslim alınmamaları nedeniyle açıklama yapmıştı. 

Açıklamanın ardından bugün İzmir Valiliği ile görüşme gerçekleşti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından evrakların alınması kararlaştırıldı.

DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde işçileri bilgilendirme toplantısı yapıldı. DİSK’in, üyesi olsun olmasın bütün işçilerin haklarını savunduğunu belirten Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “İşçilerin kararlı duruşu hak mağduriyetini durdurmuştur. İZBAN işçilerinin DİSK ile birlikte verdiği mücadele örgütlülüğünün önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bir kez daha sesleniyoruz. Örgütsüz işçi, toplum kalmasın” dedi. 
Memiş sarı konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yayımlanan 696 sayılı KHK’da ‘2 Ocak ile 11 Ocak arası belediye şirket işçileri hariç, 4734 sayılı hizmet alım ihalesinde bulunan işçiler evrak vermekle yükümlüdür’ ibaresi vardı. İZBAN işçilerinden yaklaşık 500 güvenlik 250’de temizlik işçisinin talebini, İZBAN çalışanlarla muhatap olmayarak, evraklarını kabul etmiyordu. Güvenlik görevlileri DİSK Güvenlik Sen ve  temizlik çalışanları Genel İŞ 7 No’lu şubede örgütlendi. Dün itibariyle sendikamızın müdahalesiye İzmir Valiliği ile yaptığımız görüşmeden sonra 700 işçi arkadaşımızın hak kaybı yaşamadan evraklarını İZBAN AŞ’ye teslim edecekleri, kurumun evrakları kabule başladığı duyuruldu. Herhangi bir kaybı yaşanmadan İZBAN evrakları teslim almaya başladı. Evrakların alınmaya başlanması sendikal ve örgütlü mücadelenin kazanımıdır. İşçilerin emekçilerin kaybedeceği bir şey yoktur ama kazanacağı  güzel bir dünya var.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz