MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZBAN 'tezi' geçti: İzmirliler'den konfora tam not!
Güncel
1 Temmuz 2015 Çarşamba 08:35

İZBAN 'tezi' geçti: İzmirliler'den konfora tam not!

İZBAN’ın tren setleri, Ege Üniversitesi Yüksek Lisans Tezi kapsamında yolcular arasında yapılan bilimsel ankette konfor açısından büyük beğeni topladı.
Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği’nde yüksek lisansını tamamlayan Samet Şen’in İZBAN ile ilgili kapsamlı bitirme tezi, yolcuların İzmir Banliyö Sistemi’ne bakış açısını rakamlarla ortaya çıkardı.



Daha önce de İZBAN ile ilgili lisans tezi hazırlayan Şen’in “İzmir Banliyö Sisteminin Panel Veri Aracılığıyla Değerlendirilmesi” başlığını taşıyan yüksek lisans tezinde yapılan anket çalışmasında, yolcuların yüzde 80’ninin trenlerdeki konfora tam not verdikleri, bunda Körfez Yunusu isimli tren setlerinin devreye girmesinin önemli rol oynadığı vurgulandı.
Tezdeki bir diğer çarpıcı rakam da İZBAN yolcularının yüzde 34’ü son önemde kullandıkları toplu taşıma araçlarını değiştirerek raylı sisteme yöneldikleriyle ilgili. Bir başka deyişle her gün 100 bine yakın yolcu, lastik tekerlekli toplu taşıma araçları, vapur, minibüs veya dolmuş yerine İZBAN’ı kullanmaya başladılar. Bu da İzmir’de raylı sitemin son dönemindeki hızlı yükselişini en önemli faktörlerinden birini oluşturdu. Yolcularına güvenli, konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanı sağlayan İZBAN, yaz döneminde bile günlük 300 bin yolcuya ulaşmayı başardı.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 azo
 2 Temmuz 2015 Perşembe 11:04
yapacağınız haberee. inşaat mühendisi niye gidip hiç alakası olmayan kaç kişi izbana binmiş diye tez yapmış. bu tezle mezun olursa hocaların da selam olsun benden.
 aziz gocaoğlan
 2 Temmuz 2015 Perşembe 11:00
aferim bu güzel oğlana. ama acaba hiç izbana binmişmi. sidk kokuyo la izban. girbak ekşi sözlüğe yüzlerce insan bundan şikayetçi. bide demiş insanlar izbanı tercih ediyor. ulan otobüsleri kaldırdınız millet ne yapacacak . bundan iyi yalaka olacak belli. azo alsın bunu yanına. ayrıca gel egekentten bin bakalım 802 bide izbana. 802 daha önce varıyor konağa. otobüsün raylı sistemden daha hızlı olduğu tek kenttir izmir.
 izmir
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:10
tez gayet güzel izmir dışında diğer metrolara bakıldığında pislikten geçilmiyor en azından izmir içinde büyük rahatlama görüldü.Mesela her hafta foça'ya bile kısa mesafeden gidiliyor.Ellerine sağlık yapanların
 
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 09:44
Bu arkadaş yanlış tez hazırlamış. İzban son derece kötü ulaşım aracı. Eski demiryolu üzerinde kurulup şehrin ulaşım sorununu gidermiyor. Aktarmalarla desteklendiği söyleniyor ama aktarmalar hem uzak hemde aktarma noktasında otobüs yolcuyu beklemeyip uzun süre aktarma bekleniyor. Böyle ulaşım olmaz. İşin aslı İzmirin kuzeyine komple metro sistemi kurmaktır. İzban başarısız bir çalışma
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz