MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZENERJİ'de toplu sözleşme sevinci!
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2019 Cuma 14:21

İZENERJİ'de toplu sözleşme sevinci!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ şirketi ile işyerinde örgütlü Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı, imzalar atıldı. Genel İş 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, İZNERJİ işçilerinin sosyal hakları için verdikleri mücadelenin karşılığını aldıklarını belirterek, "22 yıldır toplu iş sözleşmesi yapan İZELMAN ile bütün sosyal haklarımız eşitlendi" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik, park bahçeler, fen işleri, katı atık, çevre temizliği, makine atölyeleri, İZSU, ESHOT, hastane ile huzurevleri gibi 20 biriminde çalışan işçilerin ekonomik ve sosyal haklarının yeniden belirleneceği toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube ile Büyükşehir Belediyesi arasında süren görüşmelerin ardından, sözleşme imzalandı. Buna göre bin 80 İZENERJİ işçisine, bin 100 TL zam yapılmış oldu. Sözleşmede ilk kez yer alan gıda fişi de kabul gördü. İşçiler ilk kez bin 100 TL gıda fişi alacak. Yine ilk kez evlenen çiftlere ve çocuklarını sünnet ettirecek ailelere yılda iki kez olmak üzere 279 TL yardım yapılacak. Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kadroya geçen 800 işçi de, toplu iş sözleşmesinde yer alan idari maddelerden faydalanacak.

'HİÇ KİMSE MAĞDUR OLMADI'

Genel İş 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, KHK'lı 800 işçiye verilecek olan 416 TL'lik gıda fişi için belediye meclisinden onay alınacağını açıkladı. Yıldız, "İZENERJİ'de bir işçi eğer bekarsa, en düşük 3 bin 277 TL, evli ve 2 çocuklu ise 3 bin 691 TL alıyordu. Şimdi taban ücretin en düşüğüne yüzde 22, en yükseğine yüzde 31 zam yapıldı" dedi. Hiç kimsenin mağdur olmadığını belirten Yıldız, "Kimsenin burnu kanamadan toplu iş sözleşmesini tamamladık. İyi bir sözleşmenin altına imza attık. 'Söz, karar, yetki tabanındır' dedik ve tabanın onayladığı bir sözleşmeyi kabul ettik. 22 yıldır toplu iş sözleşmesi yapan İZELMAN ile bütün sosyal haklarımız eşitlendi. Çocukları okuyan işçiler için eğitim yardımlarına yapılan zamlar da beklediğimiz seviyeye çekildi" diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 MERT
 20 Temmuz 2019 Cumartesi 01:43
TANER ŞANLI BEYLER VE ARİF YILDIZ BEYLER BU İŞİ BECEREMİYORSUNUZ BIRAKIN SENDİKADAN MAAŞ ALMAYI VE İŞÇİ OLDUĞUNUZ GÜNLERE DÖNÜN O ZAMANLAR BİRAZDA OLSA ONURUNUZ VARDI ŞİMDİ BİRAZDA OLSA ONURUNUZUN KALDIĞINI İSPAT EDİN.İSTİFAA İSTİFAA TEK BAŞINA DEĞİLTANER ŞANLIYLA BERABER İZENERJİ İŞÇİLERİ SİZLERİN SAYESİNDE REZİLLERİ OYNUYOR...
 İzmirli
 19 Temmuz 2019 Cuma 18:54
1100 lira zamma bile laf edenler var.Bunlar tespit edilerek anında işlerine son verilmeli.
 
 19 Temmuz 2019 Cuma 16:27
Yeni bir sendikal oluşum kurmanın veya olan başka bir sendikaya topluca geçmenin vakti gelmiştir artık
 Comolli
 19 Temmuz 2019 Cuma 15:43
Türkiyenin değil avrupanın hatta dünyanın en iyi sözleşmesine imza atan sayın 2 nolu şube başkanı Arif YILDIZ birazcık vicdanın varsa bırak o koltuk sevdasını derhal istifa et bakalım bu imzadan sonra çıkıp hangi yüzle kandırdığın parklardaki işçi emekçi arkadaşlarının yüzüne nasıl bakacaksın
 İzmir’de işçi
 19 Temmuz 2019 Cuma 15:23
Sen TİS 8 ay da çözeme bu rakamları işçiye sormayacağım de sıkışınca işçiye sor işçi 8 ay zaten hangi paraya çalışacağını bilmeden çalışıp muhtaç et sonra kimse mağdur olmadı Büyüksün Arif Başkan Çok Büyüksün
 
 19 Temmuz 2019 Cuma 15:14
neye göre 1100 zam yapılmış acaba ? iyi bi sözleşmeye imza attık demiş bide utanmadan.. yazık ya arif yıldız o koltukta oturmayı haketmiyorsun !!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz