MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU'dan karar: Ticari işletmeye fatura yok!
Yerel Yönetimler
4 Nisan 2020 Cumartesi 11:11

İZSU'dan karar: Ticari işletmeye fatura yok!

COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında sayaçların okunmasını durduran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bu süreçte işyerleri, ticarethaneler, sanayi kuruluşları ve turistik tesisler için su faturası tahakkuk ettirmeyecek. İZSU, konutlar içinse tüketimin en düşük olduğu Aralık, Ocak, Şubat aylarının ortalama değerleri üzerinden faturalandırma yapacak.

İZSU Genel Müdürlüğü dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüse yönelik alınan tedbirler nedeniyle sayaç okuma faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. İZSU bu süreçte faturalandırma işlemlerine farklı bir çözüm getirdi. Zamanında okunamayan sayaçlardan dolayı faturaların yüksek gelmesini engelleyebilmek ve aboneleri mağdur etmemek amacıyla İZSU Genel Müdürlüğü, konut amaçlı kullanımlarda her abonenin Aralık, Ocak, Şubat su tüketim ortalamasını baz alarak fatura tahakkuk ettirecek. Uygulama kapsamında tüketimin en düşük olduğu ocak, şubat, mart ayları esas alınacak.

İşyerleri için tahakkuk çıkarılmayacak

Konut dışı abone kapsamındaki işyeri, ticarethane, otel, motel, sanayi tesisleri, mal ve hizmet üreten tesisler ile benzer işletmelere ise sayaç okuma işlemi yapılıncaya kadar ödeme çıkartılmayacak. Uygulamanın salgın nedeniyle iş hacmi düşen işletmeler için de kolaylık sağlaması hedefleniyor.

Yaşanan olağandışı koşulların sona ermesi ve sayaçların yeniden okunmaya başlamasının ardından tüm aboneler için normal faturalandırılma yapılacak ve avans tahakkuku ile faturalandırılmış miktar toplam miktardan mahsuplaştırılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Huseyin cavus
 17 Nisan 2020 Cuma 21:48
Vatsndasi nparasi olsa oderdi kesilmezdi simdi acma kzpatmama 48 lira olunca kesim yapmak icin dshDa isterik olacZkkar
 Huseyin cavus kiraz
 17 Nisan 2020 Cuma 21:44
Gediz elektrikte kapatma a ma 27lira.idi.48 lira olmus umiy bu cirkinligi dikkatine selamlar?
 ali
 4 Nisan 2020 Cumartesi 22:15
tamamen su faturası 3 ay alınmasa olmaz mı . dükkanı açamıyoruz. dükkanı açamayınca para kazanamıyoruz. Para kazanamayınca ev için tarafımıza tahakkuk edecek su parasını nasıl ödeyeceğiz. sayın tunç soyer bey bu durumu gözardı etmiş herhalde. . .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz