MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZTO da artık TARKEM'in ortağı
Ekonomi
16 Temmuz 2018 Pazartesi 18:16

İZTO da artık TARKEM'in ortağı

İzmir Ticaret Odası 16 Temmuz 2018 itibariyle TARKEM'in %1'lik hissesini satın alarak ortaklar arasına katıldı.

TARKEM, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin gündemine taşıdığı İzmir Tarih Projesi'ne dikkat çekerek, iş insanlarının sağladığı maddi ve manevi destek ile tüm Türkiye'ye örnek teşkil edecek yenilikçi bir iş modelini geliştirdi. Kültürel miras alanında Türkiye'ye örnek teşkil edecek nitelikteki TARKEM kamu-özel ortaklık modeli katılımcı planlama ilkeleri doğrultusunda, disiplinler arası bir yaklaşım ile tasarlandı. 
TARKEM kamu özel ortaklık modeli çerçevesinde Tarihi Kemeraltı Yenileme Alanı ile ilgili paydaşlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi, kalkınma girişimlerinin tabandan tavana yaklaşımla geliştirilmesi, yerel ihtiyaçlara duyarlı, katılımı ve maliyet paylaşımını esas alan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaktadır.

TARKEM bugüne kadar yapmış olduğu tüm yatırımların, belediye ön izinlerini ve ardından da Anıtlar Kurulu proje onaylarını almaya başladı. 2019 yılında yoğun bir uygulama sürecinden sonra TARKEM, bu yenileme alanında herkese örnek olabilecek, yatırımcıları, vatandaşları ve çok farklı gruplardan kişileri, yerli ve yabancı turistleri alana çekebilecek projelerini de hayata geçiriyor olacak…

TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ege Bölgesi Sanayi Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın ardından İzmir Ticaret Odası'nın TARKEM ortağı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, 2017 yılı itibariyle TARKEM'in çalışmalarının hız kazandığını ve alanda yapılan önemli yatırımların çok yakında gün yüzüne çıkacağını belirtti. Amaçlarının alanı, alanda hali hazırda var olan insanlarla kalkındırmak olduğunu dile getiren Yüce, tarihi alanda yapılan tüm yatırımlarının kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği esas alınarak gerçekleştiğini bildirdi. İzmir Ticaret Odası'nın ortaklığının da yapılacak çalışmalara değer katacağını ifade etti.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir denince akla Kemeraltı gelir. Kemeraltı'nda ticaret gelir. Basmane'deki otellerimiz, esnafımız gelir. Kadifekale'deki tüm tarihi turistik yerlerimiz gelir. Biz İzmir Ticaret Odası olarak geç de olsa TARKEM'e ortak olarak bu Tarihi Kent Merkezimizin yenilenmesinde aktif bir rol almak, bu alanda yapılacak tüm projeleri desteklemek istiyoruz. Böylelikle İzmir'in belki de en önemli tarihi, turistik ticari yapıları ayağa kaldırılarak bölge yerli ve yabancı turistlerin bir numaralı çekim noktası haline gelecek. Hem onlar kazanacak, hem de bölgede var olan onbinlerce esnafımız kazanacaktır. TARKEM'e ortak olmak ve tüm bu çalışmalar içerisinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyar, bu vesile ile şükranlarımı sunarım." diyerek TARKEM'e İzmir Ticaret Odası'nın ortak olmasını değerlendirdi… 
 
KURULUŞ HİKAYESİ

TARKEM, Tarihi Kemeraltı Yenileme Alanının kentle ilişkisinin yeniden kurulması, boşalan işlevlerin yerine yenilerinin getirilmesi, kullanıcı çeşitliliğinin artırılması amacıyla yerel yönetimler ortaklığı ile 116 iş insanı tarafından 2012 yılında kuruldu. İzmir'in kent merkezinde bulunan 252 hektarlık alanda çalışmalar yürüten TARKEM, tarihi dokuyu koruyacak nitelikli yatırımcıların Tarihi Alana çekilmesi, tarihi ve kültürel mirasın yaşatarak korunması, alandaki değerlerin kentliye ve turizme kazandırılması, kentlilik bilincinin geliştirilmesi gibi amaçlarla çalışmalarını sürdürmektedir. 2015 yılı Eylül ayında sermaye artırımı gerçekleştiren TARKEM, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin %30, Konak Belediyesi'nin de %1'lik ortaklığıyla İzmir'deki tüm sanayi, ticaret, borsa ve esnaf odalarının da katılımıyla bugün %37 kamu, %63 özel sektör payı ile Türkiye'de kamu, özel sektör ortaklığının güzel bir örneğini oluşturmaktadır.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 17 Temmuz 2018 Salı 09:33
Baktılar bakan üye, allah allah koşmuşlardır tabi.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz