MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZTO’da meclis o isme emanet!
İş Dünyası
14 Nisan 2018 Cumartesi 17:36

İZTO’da meclis o isme emanet!

Mahmut Özgener’in İzmir Ticaret Odası’nın yeni Başkanı olmasının ardından meclis başkanlığı için seçim gerçekleşti. Rebii Akdurak ve Selami Özpoyraz sandıkta yarıştı. Gülen taraf ise 96 oy alan Özpoyraz oldu. Özgener mecliste yaptığı konuşmada, “Artık zaman çalışma zamanı” mesajını verdi  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yönetim kurulu başkanlığına Mahmut Özgener’in seçilmesi sonrasında meclis toplantısı gerçekleşti.

Meclis Başkanı Rebii Akdurak oturumu açtı ve yönetimi en yaşlı üye olan Akın Kazançoğlu’na devretti. Toplantıda yeni meclis başkanını seçmek için salonda sandık kuruldu. Başkanlığa Rebii Akdurak ve Selami Özpoyraz aday oldu. Her iki isim kendini meclise tanıtmak için 3’er dakikalığına kürsüye çıktı ve konuşma yaptı.

- İZTO'DA TARİHİ ZAFER: ÖZGENER KAÇ OY ALDI?

- İZMİR TİCARET ODASI’NDA TARİHİ GÜN: BAŞKAN ÖZGENER’DEN İLK AÇIKLAMA

Meclis başkan yardımcılığı için ise 4 kişi aday oldu.  İbrahim Güdüm, İrfan Erol, Yavuz Ateşalp, Hilmi Urul yarıştı.

Katip üyeliği seçimine ise Ali Yaramışlı tek aday olarak girdi ve seçildi.

Oylama sırasında Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener mecliste konuşma yaptı.

DUYDUĞUM MUTLULUĞU TAHMİN BİLE EDEMEZSİNİZ
Önemli ifadeler kullanan Başkan Özgener, “Ben ve ekip arkadaşlarım yola çıkarken başta yönetim anlayışı olmak üzere projelerimizi temel alarak pek çok konuda değişim ihtiyacını vurguladık. 9 Nisan’da gerçekleşen komite seçimlerinde aldığımız başarının ve bugünkü seçimlerde elde ettiğimizin sonucun gururunu yaşıyoruz. Sonuç bizi duygulandırırken verdiğimiz kararların ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Bugün 174 meclis üyemiz oy kullandı. 151 oy almış olmaktan duyduğum mutluluğu tahmin edemezsiniz. Bana bu onuru yaşatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ARTIK BU BİNA TÜCCARLARIMIZI RİSKTEN KORUYAN BİR KALE OLACAKTIR
Özgener yeni dönem için mesajlar verirken, “Bugün Ticaret Odası tarihinin en yüksek oyla seçilen başkanı olmanın haklı gururunu yaşıyor ve yüklediği ağır sorumluluğun farkında olarak hemen çalışmak için sabırsızlanıyorum.  Artık yeni şeyler söyleme ve ekonomiyi hareketlendirme zamanı. Bugün burada kent ekonomisine yön verecek değişim başlamış oldu. Bundan sonra ilk işimiz birleştirici ve ortak hareket eden anlayışı getirmiş olacaktır. Artık bu bina tüccarlarımızı, üreticilerimizi her türlü riskten koruyan bir kale olacaktır. Görecekleri samimiyet ile aidiyet duygularını arttıracak ve ikinci evleri olacaktır. Artık geçmişi bırakma geleceği kurma zamanıdır. Herkese eşit durma zamanı. Özetle artık değişim zamanı. Çok uzun konuşmak istemiyorum. Tatlı bir yorgunluk yaşıyoruz. Üyelerimiz demokratik şekilde tercihlerini yaptı” diye konuştu.

ZAMAN ÇALIŞMA ZAMANI
Özgener, “Koca bir aileyiz. Kapım her fikre, her görüşe açık. Bundan sonra hep birlikte üretecek, kazanacak ve bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu odaya bu kente hizmet etmiş geçmiş dönemlerdeki tüm başkanlarımıza, oda organlarımızda yer alan tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Zaman çalışma zamanı. Yeni dönemin birlik, barış içinde geçmesini diliyorum” dedi.

MECLİSİN YENİ BAŞKANI ÖZPOYRAZ OLDU
Özgener’in konuşmasından sonra sandıklar açıldı. Seçimde 172 oy kullanıldı. Oyların 3 geçersiz sayıldı. Geçerli 169 oyun 96 tanesini Selami Özpoyraz aldı ve meclis başkanlığı yarışını kazandı. Akdurak ise 73 oyda kaldı. Özpoyraz, “Görevimi ilkeler çerçevesinde yapacağıma söz veriyorum” mesajını verdi.

Başkan yardımcılığı seçiminde ise 172 oy kullanıldı. 5 oy geçersiz kabul edildi. 167 geçerli oyun 117 tanesini İrfan Erol, 83 tanesini Yavuz Ateşalp, 59’unu İbrahim Güdüm ve 47’sini Hilmi Urul aldı. Erol ve Ateşalp meclis başkan yardımcısı oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gerçek
 14 Nisan 2018 Cumartesi 21:03
Güzel İzmir e Hayırlı Olsun Sadece Erkeklerden Oluşan Bir Yönetim Kadrosu Yanlış Olmuş Kadınlarımıza Bu kadar Değer Veren Bir Şehirde Bu Durum Biraz Şık Olmamış
 Ali ağzıtemiz
 14 Nisan 2018 Cumartesi 20:36
Yavuz Ateşalpi kutluyorum başarılar diliyorum
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz