MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhale tamam: İzmir'de üreticiye can suyu olacak!
İnşaat/Emlak
30 Haziran 2017 Cuma 09:46

İhale tamam: İzmir'de üreticiye can suyu olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun İzmir- Kemalpaşalı çiftçilere vaad ettiği Akalan Göleti Projesi”nde inşa süreci başlıyor.  950 dekar araziyi sulayacak Gölet’in inşaat ihalesi DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı.

İzmir Kemalpaşalı çiftçilerin hayali sonunda gerçek oluyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Kemalpaşalılara vaad ettiği Akalan Göleti Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı. Süreç normal seyrinde işlerse Akalan Göleti’ne ilk kazma 3 ay içinde vurulacak.

DSİ 2 Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen ihaleye 45 firma dosya alırken; 27 firma teklif verdi.

Süreç normal seyrinde giderse önce kazanan firma ile sözleşme imzalanacak daha sonra da Akalan Göleti Projesi’ne ilk kazma vurulacak. Proje 700 iş günü içinde bitirilecek.  Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek göletin gövde yüksekliği talvegden 39.7 metre olacak.

 Cumalı, Yeşilköy ve Gökyaka mahalleleri sınırları içinde kalan 950 dekar tarım arazisini sulayacak Akalan Göleti bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak. 2017 rakamlarıyla dekar başı 1.327 net gelir artışı sağlayacak proje; ekonomiye ise her yıl 8 milyon 945 bin liralık ek katkı sağlayacak

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz