MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İki başkanı karşı karşıya getiren cami alanı park olacak
Yerel Yönetimler
7 Aralık 2019 Cumartesi 09:37

İki başkanı karşı karşıya getiren cami alanı park olacak

Kemalpaşa’da Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile eski Başkan Arif Uğurlu’yu karşı karşıya getiren cami alanı ile ilgili düzenleme kararı alındı. Buna göre Karakayalı’nın ilk döneminde cami temeli attığı Uğurlu’nun ise üstünü kapattığı cami alanı Karakayalı’nın yeni döneminde otopark ve yeşil alan olacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde eski ve yeni başkanları karşı karşıya getiren cami alanıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir düzenleme yaptı. Büyükşehir, cami yani ibadet alanını otopark ve yeşil alana çevirdi.

İlçede başkanları karşı karşıya getiren olay şu şekilde gelişmişti:

Kemalpaşa’da 2009 yılında başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı görevinin bitmesine kısa bir süre kala ilçe merkezinde imar planlarında ibadet alanı olan fakat otopark olarak kullanılan araziye cami temeli attı.  Binanın su basmanı ve altyapısına yönelik çalışma yapan belediye yüklenici firmanın sahadaki çalışmalarını tamamlamadan yönetimsel değişiklik yaşadı. Yerel seçimlerde Karakayalı seçimi kaybedince 2014 yılında başkanlık koltuğuna AK Partili Arif Uğurlu oturdu. Uğurlu, Karakayalı’nın popülist davrandığını belirterek cami inşaatının temelini kapattı ve bölgeyi kullanmayacaklarını açıkladı. Cami alanı için ayrılan yerin küçük olduğunu belirten Uğurlu, düzenlemeyi  askıya aldı.  Dönemin CHP İzmir İl Başkanı (şimdi Narlıdere Belediye Başkanı) Ali Engin ise , “AKP’li belediye araziyi kupon arazi gördüğü için cami inşaatından vazgeçti. Burayı satacaklar” açıklaması yapmıştı.

Aradan geçen zaman diliminde 2019 yerel seçimlerinde başkanlık koltuğuna bir dönem aradan sonra Karakayalı tekrar oturdu. Karakayalı, artık cami ihtiyacının kalmadığını ve bölgede yeterli cami bulunduğunu belirterek Büyükşehir’den otopark-yeşil alan düzenlemesi talebinde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi de , ‘Yukarı Mahalle, 92 ada, 37 parselde yer alan ve 1/5000 ölçekli Uygulama İmar Planında, "İbadet Alanı" kullanımında kalan alanı, "Park ve Yeşil Alan” olarak düzenledi. Böylece; ilçede iki başkanı karşı karşıya getiren cami meselesi de noktalanmış oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye meclisinden geçtikten sonra yasal hale gelecek olan yeni otopark ve yeşil alan düzenlemesinin ilçe için kazanım olduğunu belirten Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “O dönem biz temel atmıştık ama yeni gelen arkadaşlar temeli kapatmıştı. İlçemizde yeteri kadar ibadethanemiz var.  Zaten bizden önceki yönetim dağın başına bir yere cami de yaptı. Elimde imkan olsa okul da yaparım. İlçe merkezimizde otopark ve yeşil alan olarak kullanacağımız bu yer için Büyükşehir’den destek isteyeceğiz.  Yeraltı otoparkının bulunacağı bölgenin üstünde çocuklarımız için oyun alanları da kuracağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz