MENÜ
İzmir 20°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İl başkanı açıkladı: İzmir'e operasyon hazırlığı iddiası!
Politika
11 Aralık 2017 Pazartesi 15:06

İl başkanı açıkladı: İzmir'e operasyon hazırlığı iddiası!

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Canpolat, “Aydın’da, Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz" dedi.

İBB'de CHP Meclis Grubu'nda konuşan CHP İl Başkanı Canpolat, şunları söyledi:

“Son günlerde partimize yönelik iktidar tarafında, özellikle İçişleri Bakanı tarafında, her gün kamuoyunda tartışmaya açılan CHP belediyelerin başarısını gölgelemek isteyen, siyasi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Özellikle referandumda İstanbul’daki belediye başkanlarımızın başarısı, belediye başkanlarımızın bulunduğu ilçelerdeki referandumda “hayır” oyunun yüksek çıkması, AK Parti’li belediyelerin de oylarının düşük çıkması, kısaca İstanbul’da yaklaşık 5 milyon oyun “hayır” çıkmasının bedelini AK Parti çok içine sindirmiş değil. Bu bedeli CHP’li belediyelere ödetmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını biliyoruz.”

İDARİ SORUŞTURMA YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ
“Biz CHP’li belediyelerin soruşturulmasına, idari soruşturma yapılmasına asla karşı değiliz. Ellerinizi savcılardan, hâkimlerden çektiğiniz gün, talimatla soruşturmaktan vazgeçtiğiniz gün, belediyelerimizle ilgili yapacağınız her türlü idari soruşturmanın arkasında oluruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk kuralları içerisinde yapılacak soruşturmalara biz hayır demeyiz. Ama ne yazık ki biz öyle olmadığını biliyoruz.”

CHP’Lİ BELEDİYELER ETKİSİZ HALE GETİRİLMEK İSTENİYOR
“Bundan 3 ay önce İstanbul’da AKP’nin 20 FETÖ’cü belediye başkanı olduğunu söylemiştim. Hayır diyemediler, dava açamadılar. Bir kısmını görevden aldılar. Diğer kısmını el altından etkisiz hale getirerek, pasif hale getirmenin mücadelesini veriyorlar. Buna karşılık daha çok CHP’li belediyeleri, kendi halkıyla bütünleşmiş, özgürlüğün, mutluluğun, sevgi ortamının olduğu belediyeler olduğunu kendileri yapmış oldukları çalışmalarda ortaya koymuşlardır. Bu başarıyı nasıl etkisiz hâle getirebiliriz çalışması içine girmeye başladılar. Bunu Ataşehir Belediyemizde uyguladılar. Bahsettikleri 6 gerekçenin 4’ünde, beraat etmiş, 2’sinin de soruşturulmasına İçişleri Bakanı kendisi izin vermemiş ve her seferinde müfettişlerin raporları hazırlanmış.”

BİR YOLSUZLUK VARSA BİZ HESABINI SORARIZ
“Bütün bunlara rağmen, belediye başkanımızdan hangi belgeyi istediniz de başkanımız size o belgeyi vermedi? Hangi müfettişi gönderiniz, çalışmasına engel olundu? Sadece Ataşehir’de mi? 14 belediyemizin 14’ünde de her gün müfettişlerle karşı karşıyayız.  Daha dün Kartal Belediyemizde 23 tane müfettiş vardı. Her gün bir belediyemiz onlarca müfettiş ile karşı karşıya. Belediyede çalışanlardan fazla müfettişle karşı karşıya olduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Adeta baskı, zulüm ve iktidarın sopası altında belediyelerimiz hem halka hizmet götürüyor, öbür tarafta da belediyelerimizin başarılarını gölgelemenin önüne geçmeye çalışıyor. Boşuna uğraşmayınız, veremeyeceğimiz hesap yoktur. Eğer varsa bir belediyemizde olumsuzluk, yolsuzluk, biz gereğini yaparız. Yapmaya hazır bir partiyiz.”

AYDIN, ADANA, ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL’DA OPERASYON HAZIRLIĞI VAR
“Düşünebiliyor musunuz? Bir ülkenin devleti temsil eden İçişleri Bakanı, ana muhalefet partisinin liderini, belediye başkanlarını tehdit ediyor. Bu referandumdan önce biz Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmasını istiyorduk. Ülkemiz dışarıda uluslararası sermayenin kuşatması altında. Ülkemize diz çöktürülmek istenen bir dönemde, bu ülkenin geleceğini, birlikteliğini sağlayacak olan devlettir. Devletin başında da cumhurbaşkanı vardır. Cumhurbaşkanı, siyasi partinin genel başkanı olunca nasıl toparlayıcı olacak? Nasıl bir araya getirip bütünleştirecek? Kendi yolsuzluklarınızı örtbas etmek için Aydın’da, Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bu operasyonlar, siyasi operasyonlardır. Bizi yıldıramazsınız. Biz sizin yolsuzluklarınıza karşı mücadele edeceğiz.”

İBB CHP GRUBU'NDAN EYLEM SİNYALİ
“Önümüzdeki günlerde büyükşehir grubumuz sizin yolsuzluklarınızı teker teker açıklayacak. Arkadaşlarımız İBB meclisinde belki birtakım eylem kararları alacaklar. Onu kapalı grup toplantımızda tartışacağız. Yarından itibaren 14 belediyemizin olduğu yerde partililerimiz, seçmenlerimiz kendi seçtikleri belediye başkanlarına sahip çıkacaklar. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz belediye başkanlarımızı AKP’ye yedirmeyeceğiz.”(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Deniz Yıldız
 14 Aralık 2017 Perşembe 22:59
Bu il başkanı kime hizmet ediyor. Yol yapıyor operasyonlara. Kardeşim ne operasyonu’ diye çıkış yapacağına, şu illere operasyon yapılacak demek kadar tehlikeli bir açıklama olabilir mi? Nasıl il başkanı olmuş bu arkadaş. CHP’nin başındaki belalar bu tür, siyasetten eksik kişiler. Bir de İstanbul gibi bir ilin başkanı olacak bu zat. Derhal görevden alınmalı, verdiği zararı düzeltmek için
 Suç varsa
 11 Aralık 2017 Pazartesi 21:51
Güven kontrole mani değildir elbette bugüne kadar olduğu gibi belediyeler denetlensin suça karışmış ise adalete hesap versinler bunda tereddüt olmaz.Ceza alsalar bile yüce Türk milleti adına karar veren mahkemelerden ceza alırlar.Ama birde genel başkan istediği için istifa etmek zorunda kalanlar var, onları toplum sürekli yargılıyor yazık sonsuza kadar aklanamayacaklar.Allah kimsenin başına vermesin.Sizce hangisi muteber.2019 nisanından itibaren mülkiye müfettişleri tüm belediyeleri denetleyebilecekler, hamdolsun.
 HASAN GÜRSEL ALTUĞ
 11 Aralık 2017 Pazartesi 20:54
Ya kardeşim Aziz abi kaç yılla yargılandı bu sayede 3. defa aday oldu, erkenekon balyozda hapiste yatan gazeteci vekil oldu ,bu ülkede hapiste yatan muhtar dahi olamaz denilen kişi cumhurbaşkanı oldu. Kardeşim bu halk mağduru sever biliyorsak yazıyoruz ben bu başkanların içini biliyorum. :)
 Saçmalama
 11 Aralık 2017 Pazartesi 20:28
Hasan Gürsel Altuğ saçmalıyor.
 volkan
 11 Aralık 2017 Pazartesi 19:09
izmire operasyon anca onların oylarını düşürür..ama izmir başka yere benzemez..sarayı başına yıkarız onun bunu bilirr!!!
 HASAN GÜRSEL ALTUĞ
 11 Aralık 2017 Pazartesi 17:33
İzmir'deki belediye başkanları benim belediyeme operasyon olsun diye dua ediyordur. Malum 2019 yerel seçimler öncesi adaylıkları garanti olur.
 Karsiyakalı
 11 Aralık 2017 Pazartesi 16:41
Sirada karşiyaka var
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz