MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlk kez Ege'de düzenleniyor: En acı festival
Ege
21 Şubat 2018 Çarşamba 18:26

İlk kez Ege'de düzenleniyor: En acı festival

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yerli ve yabancı şeflerin de katılımıyla "Bodrum Acı ot festivali" düzenlenecek.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesinin destekleriyle, 24-25 Mart'ta ilçede gerçekleştirilecek festival öncesi Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki tarihi Kule Ev'de basın toplantısı düzenlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, burada yaptığı konuşmada, ot festivalinin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Çocukken acı otu sofralarından eksik etmediklerini belirten Kocadon, "Acı otlar şimdi meze olarak sofralarımıza geliyor ama o zamanlar bizim ana yemeğimizdi. Yöresel otları yeni nesle tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.

Ortakent-Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) Başkanı Ahmet Aras da festivalde Türkiye'nin her yerinden katılımcıları ağırlayacaklarını ifade etti.

Festivali tamamen yerel ve yöresel olacak şekilde düzenlediklerini aktaran Aras, "Türkiye'den gelen misafirlerimiz Bodrum'un yöresel kültürünü, yöresel yemeklerini, ot kültürünü, zeytin ve türevlerini, yerel halkın ürettiği her şeyi burada bulabilecek. Hem satın alacaklar, hem de yapılışını öğrenecekler." diye konuştu.

Festivalde yerli üreticilerin toplayacağı doğal otlar ve yöresel ürünlerin yanı sıra, Bodrum'a özgü gizli kalmış yöresel tatlar da ziyaretçilerle buluşacak, yerli ve yabancı şeflerin de katılımıyla ottan yapılan yiyecekler tadılacak.(AA-DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz