MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnce: Çocuk sayısına karışmam, bezine karışırım!
Politika
25 Mayıs 2018 Cuma 15:14

İnce: Çocuk sayısına karışmam, bezine karışırım!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Uşak'ta konuştu. İnce, "Ben cumhurbaşkanı seçilince çocuk sayısına karışmam, ama çocuk bezine karışırım. Benim ülkemin nüfusu genç olsun isterim, ama takdir size ait. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz." dedi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Emekliler size sesleniyorum, bayramlarda 1000'er lira verecekler. Biz birer maaş demiştik, çaldılar, biraz kopya. 1000'er lirayı verirsin, enflasyon bunu belli bir yerden sonra sıfıra düşürür. Senin her yıl emekliye, asgari ücret kadar ikramiye vermen lazım" dedi.

İnce Uşak'ta vatandaşlara seslendi. İnce'nin açıklamaları şöyle:

"ÇOCUK SAYISINA KARIŞMAM, BEZİNE KARIŞIRIM"
"Meydanlara geliyor, 3 çocuk yapın diyor, şimdi artırdı, 5 çocuk yapın diyor. Ben cumhurbaşkanı seçilince çocuk sayısına karışmam, ama çocuk bezine karışırım. Benim ülkemin nüfusu genç olsun isterim, ama takdir size ait. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk sayısını belirlemek değil, bezdeki KDV'yi indirmek. Bebek mamasından yüzde 8 vergi alan bir devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim, yüzde 8 KDV var. Çocuğa verilen sütten KDV alan devletten adam olmaz. Amacım bunu çözmek. Cumhurbaşkanının görevi bunları çözmek. Çocuğun sayısına karış, doğumun şekline karış, senin haddine mi?"

"Size ne kadar yakın olduğumu anlatacak bir örnek verceğim. 16 yıldır milletvekiliyim. Vekil olduktan sonra Kurban Bayramı geldi. Hayatımda arefe gününde babamın evinden başka hiçbir yerde olmadım. Programı yapan arkadaşım Engin Altay'a dedim ki, 'Arefe günü babamın evinde olmam lazım, programı ona göre ayarlayın'.  Babam kurban satıyor. Daha yeni seçilmişim, ağıra girecek miyim anne dedim. Gir oğlum baban kızar dedi. Girdim ağıra, oradan birisi ağabey seni birine benzetiyorum dedi. Kime dedim, Muharrem İnce dedi. Amcamınoğlu olur dedi. İkinci kez seçildim, yine girecek miyim dedim, annem babama girmesin çocuk, vekil oldu dedi. Babam ben onu, bu ağırdan kazandığımla okuttum, öyle vekil oldu, vekil olunca ne oldum sanıyorsun kendini dedi. Vekilken ağıra giren Muharrem İnce, hayvancılık sorununu çözer."

EMEKLİLERE İKRAMİYE
"Emekliler size sesleniyorum, bayramlarda 1000'er lira verecekler. Biz birer maaş demiştik, çaldılar, biraz kopya. 1000'er lirayı verirsin, enflasyon bunu belli bir yerden sonra sıfıra düşürür. Senin her yıl emekliye, asgari ücret kadar ikramiye vermen lazım. Türkiye'de en yüksek maaş ile en düşük maaş arasında 9 kat fark var. Finlandiya'da 2 kat var. Bunu çözmemiz lazım. 2008'den beri her emeklinin maaşı düşüyor. Türkiye'de sadece emekliler bir tarafa geçse Muharrem İnce, reisi cumhur olur."

"MARKAMIZ YOK"
"Türkiye'de televizyon yapılıyor, ama Türkiye bundan 10 euro kazanıyor. Otomobil yapılıyor, 100 euro kazanıyor. Boşa çalışıyoruz, neden? Markamız yok. Gençler sizi iyi eğiteceğiz, siz marka oluşturacaksınız. 19 Mayıs'ta ve 29 Ekim'de karşılıksız 500'er TL vereceğiz. Size bu parayı Muharrem İnce değil, Türkiye Cumhuriyeti verecek. Bugün garibe, gurebaya verilen parayı AK Parti mi veriyor, devlet veriyor. 2 yıl içerisinde, hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Üniversiteyi bitirdin, iş bulacaksın. Oldu ki, aksilik oldu bulamadın. Aldığın kredi burs var ya, o iş bulana kadar devam edecek. Parayı nereden bulacaksın diyorlar? 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadın. Konut yapsan, 2 milyon konut yapardın. Saraya 2 milyar dolar harcadın, ev yapsaydın, 100 bin ev yapardın."

"4 Mayıs'ta parti rozetini çıkardım, Türk bayrağı taktım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım. Barışaağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. Özel kanallar bile TRT'den daha iyi. O çeken arkadaş değil, o emekçi. Ben patron ve kuklalarını kastediyorum. TRT payı ödüyor muyuz? Ödüyoruz. Hakkımız haram olsun mu, olsun. Boğazlarında kalsın mı, kalsın. Cumhurbaşkanı olunca bu yalaka takımı bana borazanlık yapmaya çalışacak. Ama o yalaka takımına borazanlık yaptırmayacağım."

"Ben imam hatiplerde öğretmenlik yaptım göndermek istiyorsan gönder kardeşim. Sınavda başarılı mı, başarısız mı, ona bak. Nerede hangi kıyafetle istiyorsan, onunla gez. Birini, bir yere müdür yaparken, sadece işin ehli mi ona bakacağız." (Hürriyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz