MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnciraltı’nın çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup!
Güncel
19 Temmuz 2019 Cuma 10:19

İnciraltı’nın çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup!

İzmir’in uzun yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı sorununda flaş bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i ziyaret eden ve söz alan İNGEDER Başkanı Karabulut, herhangi bir gelişme olmayınca bu kez rotayı Ankara’ya kırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupla süreci özetleyen Karabulut ayrıca durumlarını anlatmak için randevu talep etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yıllardır çözülemeyen imar problemi için mektup yolladı. Karabulut ve dernek yöneticileri geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ağırlanmıştı. Soyer’in sürece dair sözler vermesi gündeme gelmişti.

Gelinen aşamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir adım atılmayınca Karabulut, Bahçelerarası ve İnciraltı’nın imar planlarının hazırlanması için Ankara’dan çözüm talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yolladığı mektupta süreci özetleyen Karabulut, ayrıca randevu da istedi.

Mektupta, ‘İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER), Türkiye’nin en değerli yerlerinden biri ve İzmir’in büyüme noktası olan İnciraltı ve Bahçelerarası’nın beşinci nesil toprak sahiplerinin birlikteliği ile 1994 yılında kurulmuş ve kuruluş tarihinden bu yana beş nesildir toprak sahibi olan üyelerimizin mağduriyetlerini farklı platformlarda duyurmaya çalışmıştır. Yaklaşık 5 milyon metrekareyi kaplayan ve yüzde 99 şahıs mülkiyetinde olan bölgemiz:

-1991 yılında Resmi Gazetede Turizm Bölgesi ilan edilmiş,

-İki kez EXPO’da aday olmuş,

-İki kere planlama çalışması yapılmış, son olarak 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlama ise açılan dava sonucu iptal olmuş bir alanı kapsamaktadır.

- Bölgemiz, İzmir’in yerleşim ve ticaret alanlarının ortasında atıl ve milli ekonomiye hiç bir katkısı olmayacak şekilde sahipsiz kalmıştır.

- Borlu su nedeniyle tarım yapma imkanı kalmamıştır. Bölge tarımsal vasfını kaybetmiş, şehrin ortasında kalan bir alan olması nedeniyle de tarımsal faaliyet için istihdam olanağı bitmiştir.

- SİT ilanından sonra kanunda öngörülen süre çok geçmiş olmasına rağmen, geçiş dönemi yapılaşma koşulları belirlenmediği için çivi bile çakılmaya imkan verilmeyen arazilerimizin toprak sahipleri, yüksek emlak vergileri nedeniyle mağdur olmaktadır.

- Ülkemize ve şehrimize turizm, istihdam, ticaret ve yeşil alan olarak büyük katkı sağlayacak düzenlemeleri, ne yazıktır ki beş nesildir toprak sahibi olan bizlerin dört nesli görememiş ve son günlerine kadar devletimizden gelecek bir haber için umutla beklemişlerdir.

Bugüne kadar pek çok siyasetçiden bizlere verilen ve her seferinde yeniden umudumuzu arttıran sözlerin gerçekleşmediğini görmek bizler için yıkım olmuştur.

Ülkemizin, şehrimizin ve İzmirlilerin kaybedecek ve de bizlerin artık dayanacak bir günü dahi kalmamıştır.

Mağduriyetimizi aktarmak, değerli görüşlerini almak üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için randevu talep ettiğimizi saygılarımızla arz ederiz’ ifadeleri yer aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mukaddes çetiner coşkun
 20 Temmuz 2019 Cumartesi 08:52
Ben beşinci nesil benim torunlarım büyüdü yedinci nesilgördü bu topraklar hala bir gelişme yok atalarımızdan kalan bu topraklarda çivi çakamıyoruz şehrin ortasında atıl kalmış bir alan bırakın türkiyeyi dünyanın hiçbir yerinde yoktur herhalde bir tarafta özdilek bir tarafta istinyepark toprak sahipleri mağdur olsun beklesin böyle bir haksızlık ve adaletsizlik görülmemíştir herhalde bizlerde özdilek ve istinyeparka verilen hakları istiyoruz .
 Aysel
 19 Temmuz 2019 Cuma 14:32
Yazık bu inciraltı halkına...Sesimizi duyun artık..!!!
 Bahattin
 19 Temmuz 2019 Cuma 14:23
Çok ama çok geciktirilmiş bir konu. Hem mülk sahiplerinin hem de İzmir''in hakkı gasp edilmiş oluyor. Öncelikle ve ivedilikle ele alınıp çözülmeli.
 İlknur
 19 Temmuz 2019 Cuma 13:52
Cumhurbaşkanım bu konuya bizzat eğilecektir.Çünkü mağdur nedir en iyi kendileri bilir.Burdaki halka tarım yap diyorsun toprak bor kusuyor imarada izin vermiyorsun ne yapacak burdaki halk taşmı yiyecek.ÇÖ ZÜL ME Lİ artık imar sorunu okadar.
 İnciraltı
 19 Temmuz 2019 Cuma 13:46
İzmiri gezerken bi etrafınıza bakın dağlar,tepeler bile doldu taştı.şehrin en güzel en merkezi yerlerinden biri olan inciralti ise kaderine terkedilmiş.Sadece inciraltı değil sahipleride.Daha kaç nesil beklemeliyiz.Bizler hala umutla imar bekliyoruz.
 TANER
 19 Temmuz 2019 Cuma 12:19
Çok merak ediyprum burdaki toprak sahipler daha nekadar sabredecek.Herkese ballı kaymak burdaki halka yıllardır zulüm.Her seçimde aynı vaatler,sabredin halladicez.Allahaşkına adam gibi imara açında İzmirli kazansın Türkiye kazansın tabiki toprak sahibi kazansın...
 Zeynep çiftçi
 19 Temmuz 2019 Cuma 12:08
İnciraltı sorunu çözüme ulaşmalı, Cumhurbaşkanımız ve belediyemiz artık el ele versin
 Adalet yok
 19 Temmuz 2019 Cuma 11:44
Bu ne Allah aşkına. Bu bölgenin bir ucunda 5 yıldızlı Özdilek otel diğer ucunda istinye park izmir. Eeee ikisinin arası tarım alanı ve sit alanı. Siz kimi kandırıyorsunuz yaaa. Tarım alanı ve sit alanı gariban toprak sahip için geçerli. Holding olunca her ikiside kalkıyor. Kimse haktan adaletten bahsetmedin.
 Kerim Çolak
 19 Temmuz 2019 Cuma 11:33
inciraltında gerçek toprak sahibi kaldımı ki? zenginler topladı bütün arazileri. gariban toprak sahipleri satmak zorunda kaldı. herkes tutturmuş bir sağlık merkezi lafını göz boyamak için. o kadar büyük alana kim sağlık merkezi yapıp da para kazanacak.
 Izmirli
 19 Temmuz 2019 Cuma 11:26
Kimsenin bu bölgedeki sulamada kullanılan kuyu sularındaki son 20 yılda meydana gelen tuz oranındaki aşırı artıştan haberi yok. Kimsenin tarım ürünlerinin egzoz gazlarından kaynaklı ağır metal etkilenmesinden haberi yok. Kimsenin otobanlardan kuş uçumu 1.000 metre mesafedeki alanda TARIM YAPILMAMASI gerektiğinden haberi yok. Sonra herkes orası tarım alanı diyor. Bravo tebrikler.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz