MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak, ordusu Kerkük'e ilerliyor!
Güncel
16 Ekim 2017 Pazartesi 08:25

Irak, ordusu Kerkük'e ilerliyor!

Irak'ta merkezi yönetim ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında tırmanan gerilimin ardından Irak ordusu gece yarısı Kerkük'te askeri üs ve petrol kuyularını ele geçirmek için operasyon başlattı.

 Irak ordusu günlerdir beklenen hamleyi yaptı. Kürtlerin kontrolündeki K-1 Hava Üssü ve petrol kuyularını ele geçirmek için güneyden Kerkük'e doğru ilerlemeye başladı.

Operasyon başladıktan kısa süre sonra Irak ordusu, Kürt peşmergelerle çatışmaya girmeden, Kerkük'te çok geniş alanlarda kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.

Ordunun ayrıca Kürtlerin kontrolündeki tartışmalı bölgelere de girdiği bildirildi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, "Peşmergeye kendilerine ateş açılırsa karşılık vermeleri" çağrısı yaptı.

Barzani'nin bu çağrısının ardından Salahattin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Haşdi Şabi ve Peşmerge güçleri arasında çatışma haberleri geldi.

Irak başbakanı Haydar El İbadi orduya "Kerkük'te tüm bileşenlerin can güvenliğini sağlamak için peşmergeyle işbirliği yapmaları" talimatını verdi.

Irak hükümeti, Kerkük'te peşmergenin kontrolündeki tartışmalı bölgelerin merkezi hükümete teslimini istiyor. Ayrıca Kürt Bölgesel Yönetimi'ni PKK'lıları Kerkük'e yerleştirmekle suçluyor.

Erbil ise PKK varlığını reddediyor. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz